Pajzsmirigy betegek Blog: 2010. szeptember

Még régebbiek

Pajzsmirigy Betegek Csoprtja hírei - 2010. szeptember

Szia Kedves Tesókám !

Olyan jól leírtad a SPORTNAP eseményeit, hogy mellé még egy kicsit a fantáziámat is beindítva lepergett előttem az egész hétvégi mindszenti sportesemény.   Íme :

Láttam a szombati gyógytornán a kimerültségedet ! De akkor ugye érezted, hogy megböktelek és a következőt mondtam : Mutass példát !…..-   aztán szépen végigcsináltad a tornát.

Az időjárás végett nagy izgalommal indult a vasárnap. Igaz, hogy szemerkélő esőben, de nekivágtatok a 6 km-es távnak.

SPORTNAP!! KERÉKPÁRTÚRA MÁRTÉLYRA!

A PAJZSMIRIGY BETEGEK CSONGRÁD MEGYEI EGYESÜLETE 2010 SZEPTEMBER 25-ÉN.DE-10 ÓRAKKOR A SPORTPÁLYÁN EGY ÓRÁS GYÓGYTORNÁT  TART TÓTH ZSOLT  VEZÉNYLETÉVEL.

2010 SZEPTEMBER 26-ÁN KERÉKPÁRTÚRA  ½ 8 ÉS 8 KÖZT GYÜLEKEZŐ A KENYÉRGYÁR ELŐTT. AZ EGÉSZNAPOS TÚRÁN , TANÖSVÉNYI SÉTA,HELYBEN FŐZÖTT EBÉD, AMI A TAGSÁGNAK INGYENES , KIVÜLÁLLÓKNAK 450 FT / FŐ. ZSÍROSKENYÉR ÉS KÁVÉ KAPHATÓ LESZ.

A TÚRA A CSONGRÁD MEGYEI KÖZGYŰLÉS TÁMOGATÁSÁBÓL VALÓSUL MEG!!!

Török Erzsébet üzente 13 éve

Gyönyörű Szép Őszi Napot kívánok, Kerékpártúrához .....Üdv.: Török Erzsi

Miért érdemes paradicsomot fogyasztani ?

Piros, kerek, finom és egészséges.

Több fajtája ismeretes, a törpe koraitól az őszi nagy termésű paradicsomig. Színben, ízben is vannak különbözőek, ki-ki megtalálhatja a maga ízlésének megfelelőt.

Furcsa táplálékunk a paradicsom. Akinek segít, azt egészségessé teszi, akár a legsúlyosabb önpusztító betegségekkel szemben is véd. Mindent megad a testnek, hogy elérje a gyógyulást, de vannak olyanok is, akik nem fogyaszthatják, mert allergiás reakciókat is kiválthat.

Todorov EMILIA üzente 13 éve

Igen, megéri a fáradságot, hogy aki teheti termesszen a kisketjében paradicsomot. Nincs annál jobb dolog, kimenni a kerbe és leszedni a szép érett paradicsomot és úgy ahogy van jót bele harapni. Nagyon egészséges merem ajánlani mindenkinek. Sok sikert. üdv. mindenkinek. Emilia

Homoktövis húsolaj tabletta 30db

Részletek

Kiszerelés: 30 db

Összetevők: homoktövis húsolaj 350 mg, zselatin (kapszula)

Használati javaslat

A-,E-,F - vitaminhiány esetén. Fokozza a szervezet ellenálló képességét, gyulladáscsökkentő, késlelteti az öregedés folyamatot, speciális zsírsav összetétele révén csökkenti a vér koleszterinszintjét, s így lassítja az érelmeszesedési folyamatok kialakulását.

Köszönetet mondok neked kedves László, mivel sok hasznos Információval
jelentkeztél már az oldalon.
Mindenki saját maga döntse el, ki próbál e ilyen lehetőséget.
Minden lehetőség,a gyógyulás ESÉLYE!!!!!
Üdv: TERIKE a vezető

Segít a brokkoli az alattomos betegséggel szemben
2010. 06. 28.

A brokkoli egyik hatóanyaga gátolja egy kevéssé ismert, de nagyon veszélyes tüdőbetegség kialakulását - állapították meg amerikai tudósok.

A főképpen dohányzókat veszélyeztető krónikus obstruktív légúti betegség (nemzetközileg elfogadott rövidítése COPD) az Egészségügyi Világszervezet egy korábbi előrejelzése szerint 2010-re a negyedik leggyakoribb halálok lesz Európában.

Az ecet…
2010. 08. 23.

mint altató

Akinek problémát okoz az elalvás, azon segíthet az almaecet. A recept pofonegyszerű: 3 kanál mézhez 3 teáskanál almaecetet kell adagolni, jól összekeverni, majd lefekvés előtt 2 teáskanálnyit bevenni. Az almaecetben található kálium, vas és magnézium nyugtatólag hat. Ezt a receptet ajánlják azoknak a várandós nőknek is, akik émelygéssel viselik a terhességet.

mint szájszagűző

Aki kellemetlen szájszagtól szenved, egy pohár vízbe tegyen két teáskanál almaecetet, és reggel, este gargarizáljon a keverékkel.

Galambosné Marcsi üzente 13 éve

Nagyon szívesen tettem közzé, amit a neten találtam az ecetről. Valamilyen formában nyilván mindannyian ismerjük, de azt hiszem, hogy ennyi féle módját mégsem.
Kedves Zsóka ! Természetesen nagy örömmel vennénk, ha az almaecet fogyókúrás receptjét is közzétennéd. Azt hiszem ez a téma egyébként is sokunkat érdekel és érint. Köszönöm szépen előre is !
Üdvözlettel : Marcsi

Horváthné Kati üzente 13 éve

Igen, a természet gyönyörű,de meddig.Óvjuk szeretettel!

Neved napjára kívánok sok szépet,
legyen számodra boldogság az élet.
Mint gyöngy virág az erdő közepén,
úgy viruljon az életed, névnapod ünnepén!

Utolsó hozzászólás

Szívemből adtam minden MÁRIÁNAK!
Neked is TESÓKÁM!

Savas a szervezete, vagy jódhiányos?
2010. 07. 01.

Normál testműködésünk során napi 2-3 liter vizet veszítünk, és nem mindegy, hogy ezt milyen vízzel pótoljuk. Egyre több orvos és természetgyógyász állítja, hogy napjainkban a legtöbb betegség hátterében a szervezetünk túlzott elsavasodása, valamint a jódhiány áll. Akkor beszélhetnénk egészséges táplálkozásról, ha étkezéseink 80%-ban lúgosító ételeket és italokat tartalmaznának. Táplálkozásunk savas jellegű a sok szénhidrát fogyasztás miatt.

Gyógyító étolajok
2010. 08. 23.

Olíva olaj

Sok helyen ma is gyógyszer
Világossárga vagy zöld színű, könnyen emészthető olaj. Legértékesebb fajtája az extra szűz olívaolaj, ami az olívabo gyó első hideg préseléséből
származik.  Felhasználása igen széleskörű: saláták hoz, tésztafélékhez,
sütéshez, főzéshez kiváló, fűszerolajokat is ebből érdemes készíteni.
Előnyösen hat az érrend szeri megbetegedések, a trombózis és a magas
vérnyomás megelőzésére, megóvja az érrendszert a meszesedés-től, meggátolja a zsírok lerakódását az erekben.

Galambosné Marcsi üzente 13 éve

Örülök, hogy sikerült felkeltenem és bővítenem az olajokról alkotott eddigi ismereteinket ! Mint természetes növényi anyagok, szerintem is csak jók lehetnek, méghozzá mellékhatások nélkül.
Használjátok egészséggel !
Üdvözlettel : Marcsi

ASZALTSZÍLVA ÉS AZ IMMUNRENDSZER.

Az utóbbi években egyre többet hallani a sejtkárosító szabad gyökökről, illetve az antioxidáns hatású gyümölcsökről.

Táplálkozástudományi professzorok ezidáig úgy vélték, hogy az erdei gyümölcsök rendelkeznek a legnagyobb szabadgyök-semlegesítő hatással, azonban a legfrissebb kutatásokból kiderült, hogy az aszaltszilva jóval nagyobb antioxidáns dózissal rendelkezik. Ezért immunrendszerünk erősítése érdekében a téli és a tavaszi időszakban különösen ajánlott aszalt szilvát fogyasztani.

Todorov EMILIA üzente 13 éve

Köszönöm Marcsikám. Amikor csak tehetem eszem szilvát, most frisset, télen aszalva. Igaz nem minden nap, de elég gyakran. Nemtudtam, hogy ilyen jó hatással van a szervezetünkre. Puszi Nővéred.

Íme, egy kis hasznos információ.

Azt tudtam, hogy sok vizet kell innunk, de azt nem,
hogy az időzités is nagyon fontos.

A megfelelő időben fogyasztott víz
maximalizálja az emberi test működését

2 pohár víz rögtön felébredés után segíti a belső szervek működését.

1 pohár víz étkezés előtt 30 perccel elősegíti az emésztést.

1 pohár víz fürdés előtt lecsökkenti a vérnyomást.

1 pohár víz lefekvés előtt megelőzi az agyvérzést és az alvás közben gyakran előforduló szívrohamot.

<!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:"Cambria Math"; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:1; mso-generic-font-family:roman; mso-font-format:other; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:0 0 0 0 0 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-unhide:no; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman","serif"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} .MsoChpDefault {mso-style-type:export-only; mso-default-props:yes; font-size:10.0pt; mso-ansi-font-size:10.0pt; mso-bidi-font-size:10.0pt;} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} -->

SÍRJAK VAGY NEVESSEK ?

A hormonok olyan fehérjetermészetű anyagok, melyeket az úgynevezett belső elválasztású mirigyek (pl. agyalapi mirigy, pajzsmirigy, mellékvese, petefészek, herék stb.) termelnek a szervezetben, s rendkívül fontos szerepük van a belső egyensúly fenntartásában. Vannak közöttük serkentő és vannak gátló hatásúak. Termelődésüket a szervezet aktuális állapota és szükséglete határozza meg - egészséges egyének esetében.

A pajzsmirigy, mint egyik hormontermelő szervünk, a nyak alsó részén foglal helyet, két lebenyből áll.