Szeretettel köszöntelek a Pajzsmirigy Betegek Csoprtja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Pajzsmirigy Betegek Csoprtja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Pajzsmirigy Betegek Csoprtja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Pajzsmirigy Betegek Csoprtja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Pajzsmirigy Betegek Csoprtja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Pajzsmirigy Betegek Csoprtja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Pajzsmirigy Betegek Csoprtja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Pajzsmirigy Betegek Csoprtja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A legendás fokhagymacsepp receptje
A következőkben leírt fokhagymacseppkúra a szervezetben öt évig tartja meg hatását, tehát csak ezután szükséges megismételned.
A fokhagymacsepp elkészítési módja:
A részletek:
Hozzávalók 35 dkg pucolt, darabolt fokhagyma kb. 4 dl 96 %-os alkohol. (A beszerzett fokhagyma állagától, nedvesség-tertalmától függően.)
A
megpucolt fokhagymát apróra vágjuk (foghagyma-nyomót ne használjunk!!),
jól zárható (előzetesen ellenőrzendő!) befőttesüvegbe, (esetleg csatos
üvegbe) rakjuk, ráöntjük az alkoholt, annyit, hogy az aprított
fokhagymát teljesen ellepje, és bezárjuk. Néhányszor
megrázogatjuk-megforgatjuk, hogy a buborékok kiszálljanak, és 10 napig
sötét, hűvös helyen tartjuk. Naponta megforgatjuk, az utolsó 2 napon már
nem mozgatjuk.
A 10. nap végén az üveget kinyitjuk, a szájára 2
réteg gézt rögzítünk befőttes gumival. Fél literes üvegbe (amiben az
alkoholt vettük a gyógyszertárban) akkora tölcsért teszünk, ami nagyobb,
mint a befőttesüveg szája. Az alkoholos üveget, a tölcsért és a
fokhagymát tartalmazó befőttesüveget úgy rakjuk össze, hogy szilárdan
álljanak (pl. a sarokban).
A befőttesüvegből a kivonatot a tölcsérbe öntjük, majd szájával lefelé a tölcsérben hagyjuk 1 ½ - 2 óráig, hogy a lé mind kicsöpögjön.A nyert kivonat mennyisége: 400 - 450 ml. Azonnal fogyasztható. Az előírt számú cseppeket ½ dl tejbe csepegtetjük, és étkezés előtt isszuk meg.
Adagolás:
Az eredeti recept szerint 0,5 dl tejbe kell a kivonatot csöpögtetni. Egy kardiológus főorvos szerint a tejet nem kedvelő (pl. mert egyeseknek hasmenést okoz, vagy akármilyen egyéb ok miatt) kúrázók kefírben vagy joghurtban vegyék be.
Hogy ne használjunk fokhagymanyomót, azért jegyeztem meg, mert a kivonat gyakorlatilag kiszűrhetetlen lesz a zagyból, vagy csak igen kevés. És ekkor tényleg fel kell használni a szüredéket ételízesítéshez. A fenti recept szerint "kilúgozott" fokhagyma maradvány alkalmatlan ételízesítésre, mert minden íz- és hatóanyagot kiszedett belőle az alkohol.
Napok |
Reggel |
Délben |
Este |
1. |
1 csepp |
2 csepp |
3 csepp |
2. |
4 csepp |
5 csepp |
6 csepp |
3. |
7 csepp |
8 csepp |
9 csepp |
4. |
10 csepp |
11 csepp |
12 csepp |
5. |
13 csepp |
14 csepp |
15 csepp |
6. |
15 csepp |
14 csepp |
13 csepp |
7. |
12 csepp |
11 csepp |
10 csepp |
8. |
9 csepp |
8 csepp |
7 csepp |
9. |
6 csepp |
5 csepp |
4 csepp |
10. |
3 csepp |
2 csepp |
1 csepp |
A 11. naptól kezdve 3x25 cseppet fogyassz naponta - evés előtt -, mindaddig, amíg el nem fogy. A kúra idején érdemes a szokásosnál több folyadékot fogyasztani. Ez a kúra 5 évig tartja meg hatását a szervezetben, csak ezután van szükség ismétlésre
Eredete
A fokhagymacsepp receptje kínai eredetű, 1971-ben talált rá egy UNESCO-expedíció, agyaglapokon, egy tibeti templom romjainál. Azóta sok nyelvre lefordították, és számon tartják a nagy hatású népi gyógyszerek között.
A tapasztalat
A tapasztalatok szerint számítani kell csekély illathatásra is. Érdemes tájékoztatni a környezetet a fokhagymakúráról, mivel néhány nap után (az intenzív szakaszban) közelről a bőrön keresztül is érezni lehet némi fokhagyma "illatot" amit nedvesítőkendőkkel, fertőtlenítő géllel közömbösíteni lehet. Mivel a méregtelenítés is beindul intenzíven, az első napokban kismértékü levertség érzése is jelentkezik.
Attól nem kell tartanunk, hogy fokhagymaszagú lesz a leheletünk. A fogyasztás után igyunk meg egy pohár tejet (ha nem abba csepegtettük), vagy rágcsáljunk el pár szál borsmentát, petrezselymet vagy kakukkfüvet.
Fokhagyma a szívnek
A fokhagymában található bioaktív hatóanyagok száma meghaladja a százat. Az egyik legfontosabb ezek közül az allin, mely összezúzva - tehát, ha összerágod, vagy már összezúzva fogyasztod - allicinná alakul. Az allicinnak pedig bizonyítottan erős szív- és érrendszervédő hatása van: többek között - az aszpirinhez hasonlóan - gátolja a vérrögképződést. A fokhagyma ezenkívül csökkenti a koleszterinszintet, valamint javítja a vérkeringést is. A szervezetet (hosszabb időszak alatt) megszabadítja a zsíros lerakódásoktól. Csökkentheti az érelmeszesdést (fokhagymacsepp).
Fokhagyma a káros sejtburjánzás megelőzéséért
Számos kutatás bizonyítja, hogy a fokhagyma szsbadgyök-közömbösítő hatása révén lassítja, illetve gátolja azon sejtelfajulások kialakulását, melyek végül a daganatos betegségekhez vezetnek. Különösen erős védelemmel bír a gyomornál, de az egész immunrendszert erősíti.
A fent említetteken kívül a tapasztalatok alapján egyéb, átfogóbb, általánosabb egészségügyi szempontból előnyös tulajdonságai is lehetnek a fokhagymának.
Jótékony (tapasztalati) hatásai:
Recept: Érfeltisztítás természetesen módon.
Hozzávalók: 1 liter víz, 30 gerezd fokhagyma és 5 egész citrom.
A citromot kefével jól megtisztítom kockákra szoktam vágni.
A fokhagymát gerezdekre szedem vízbe áztatom, utána már szinte kiesik nem ragad az ember kezéhez a héja pucoláskor.
Vízzel kell felönteni, majd ügyelni kell éppen csak gyöngyözzön a teteje forralni nem szabad!!!
Hagyom kihűlni, majd turmixolom, le kell szűrni szitán keresztül. Így is sűrű kicsit kesernyés a fokhagyma nem érződik.
Minden reggel egy kupicával-(0.5 dl) kell inni éhgyomorra.
8 nap szünet után is újat lehet készíteni, akkor abban évben már nem lehet, többször megismételni.
Mi egy évben kétszer csináljuk tavasszal, ősszel.
Ugyanaz a hatás. Gyomrot nem bántja érezhető a hatása.
Nem csak értisztító, immunerősítő hatása van.
A citrom a fokhagyma külön, külön is jó hatással van szervezetünkre.
Érdemes kipróbálni, én dupla adagot készítek, kettőnknek.
A hűtőben ásványvizes üvegekben jó tartani.
Antioxidánstartalma rákellenes, jó a gyomorrák kialakulása ellen is, a daganatokat okozó sejtelburjánzást megakadályozza, de az egész immunrendszert remekül erősíti.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
A CITROM ÉS A RÁK!!!!