Pajzsmirigy betegek: TARTÓSÍTÓSZER NÉLKÜL!!!!

Szeretettel köszöntelek a Pajzsmirigy Betegek Csoprtja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 833 fő
  • Képek - 1996 db
  • Videók - 360 db
  • Blogbejegyzések - 720 db
  • Fórumtémák - 194 db
  • Linkek - 147 db

Üdvözlettel,

Pajzsmirigy Betegek Csoprtja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Pajzsmirigy Betegek Csoprtja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 833 fő
  • Képek - 1996 db
  • Videók - 360 db
  • Blogbejegyzések - 720 db
  • Fórumtémák - 194 db
  • Linkek - 147 db

Üdvözlettel,

Pajzsmirigy Betegek Csoprtja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Pajzsmirigy Betegek Csoprtja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 833 fő
  • Képek - 1996 db
  • Videók - 360 db
  • Blogbejegyzések - 720 db
  • Fórumtémák - 194 db
  • Linkek - 147 db

Üdvözlettel,

Pajzsmirigy Betegek Csoprtja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Pajzsmirigy Betegek Csoprtja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 833 fő
  • Képek - 1996 db
  • Videók - 360 db
  • Blogbejegyzések - 720 db
  • Fórumtémák - 194 db
  • Linkek - 147 db

Üdvözlettel,

Pajzsmirigy Betegek Csoprtja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

 

 

 

 

network.hu

 

 

EGYESÜLETÜNK IS KÉSZÍT TARTÓSÍTÓSZER NÉLKÜLI BEFŐZÉSEKET. KIÁLLÍTÁSOKON IS RÉSZT VESZÜNK.A SIKERT A VENDÉGKÖNYVÜNK BIZONYÍTJA.

AMIT A KIÁLLÍTUNK ITT AZ IDÉN ELTETT KÉP ÍZELÍTŐVEL , ADOK NEKTEK KEDVET, HOGY ÉRDEMES EGY KIS MUNKÁT BE FEKTETNI AZ EGÉSZSÉGÜNK ÉRDEKÉBEN.

 

TERIKE A VEZETŐ.

 

A KÖVETKEZŐ ÖTLETET HORVÁTH JÓZSEF MÉHÉSZTÓL KAPTAM.

 

 

 

Nem csalás, nem ámítás, befőtt, ami 100 % gyümölcs! Semmi cukor, semmit tartósítószer, semmi víz, semmi kavargatás. Igazi, teljes gyümölcsíz, nincs kiázott aroma, cukros lé, nagyon finom! Ezt a módszert Dulminánál találtam, köszönet érte!

befott

Hozzávalók:

  • gyümölcs
  • tiszta, csavaros tetejű üvegek
  • kukta

Elkészítése:

  1. Mosd meg a gyümölcsöt, darabold ha kell, szorosan dugiszold bele a tiszta üvegbe (én úgy megtömöm, hogy a tetővel kissé még le is kell nyomnom).
  2. Az üvegeket tedd a kuktába, öntsd fel a max. jelzésig vízzel, zárd rá a tetejét, gyújts alá, sípoláskor csökkentsd minimumra lángot, és 15 perc után zárd el alatta a gázt.
  3. Ha már nyitható, mehet a szárazdunsztba. És kész!

Szilvára 1 kanál rum, némi fahéj, hmmmm.

Tippek:

  • Az üvegeket el lehet fektetni a kuktában, de a bébiételes üvegeket egymásra is lehet tornyozni. A lényeg, hogy max jelzésnél magasabban ne álljon víz, és a legfelső üveget 3/4 részéig lepje el.
  • Ha nem csak 1 adagot főzöl vagy kicsi a kuktád és folyamatosan cserélgeted az üvegeket, akkor 20 percig főzd, ereszd ki a gőzt, tedd dunsztba, és jöhet a következő adag.
  • Én miután kiszedem, pár percre fejreállítom a konyhapulton. Ha véletlenül nem zár jól a kupak, rögtön kiderül, és tesztelni is lehet azonnal :).
  • A képen látszik hogy a csordultig pakolt cseresznyebefőttem kb. a 4/5 részéig esett össze, és félig lett gyömölcslével. De nem repedt ki, nem püffedt fel, a leve meg valami mennyei!
  • eMC-s vízben (1:1000) áztattam a cseresznyéket 10 percig, utána leöblítettem. A kukackák 99 %-a kispurizott a cseresznyéből ez alatt a 10 perc alatt, nem is kellett órákon át áztatni.
  • Kalkulációként: tegnap 1 "sparosnarancsosvödörnyi" szár nélkül szedett cseresznyéből lett 10 db 7 dl-es üveg befőtt.
  • Eláll! Bírja! Én idén lecsót és zöldbabot is ilyen módon fogok eltenni kísérleti jelleggel.. Majd télen kiegészítésként megjegyzem, hogyan sikerült .

Cukormentes befőzésre fel!

Lecsóval is működik!

 

KÖSZÖNET JÓZSI.

MINDENKINEK HASZNOS GYÜMÖLCSELTEVÉST KÍVÁNOK.

TERIKE.

Címkék: ezt kellene kÉszÍteni...

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Jeneiné Terike üzente 11 éve

Köszönöm szépen. Nyírfacukor néven ismerem.
Így már más is megismerheti és keresheti...

Válasz

Juhász Mihály Gyuláné üzente 11 éve

Kedves Terike! Örülök, hogy olvastad a hozzászólásomat. A xillitet a Herbária üzletekben vásároltam. A SPAR-ban és más élelmiszerboltban NYIRFACUKOR néven kapható. Szép napokat kívánok: Juhász Mihály Gyuláné

Válasz

Jeneiné Terike üzente 11 éve

Köszönjük az infót.A zöldbab, és a fönti kép az sajátom....
xillit azt hol vásárolod? Hogy a közösség tagsága is tudja.

Kívánok szép napot Terike a vezető.

Válasz

Juhász Mihály Gyuláné üzente 11 éve

Üdvözöllek Józsi! Én évek óta ezzel a módszerrel teszem el a gyümölcsöket, zöldségeket. Minden évben teszek el zöldbabot, lecsót és paradicsomot is. Neked is sikerülni fog. Mivel nekem van egy diabeteszem is, ezért diétás befőtteket is készitek. Ilyenkor xillitet használok cukor helyett. Más befőttekbe is ezt teszek, mert olyan izű, mint a cukor és gátolja az erjedést és a penészgombák szaporodását. Sok sikert kivánok! Erka

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu