Pajzsmirigy betegek: SZALAGOS FÁNK AHOGYAN ÉN CSINÁLOM!!!

Szeretettel köszöntelek a Pajzsmirigy Betegek Csoprtja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 833 fő
  • Képek - 1996 db
  • Videók - 360 db
  • Blogbejegyzések - 720 db
  • Fórumtémák - 194 db
  • Linkek - 147 db

Üdvözlettel,

Pajzsmirigy Betegek Csoprtja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Pajzsmirigy Betegek Csoprtja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 833 fő
  • Képek - 1996 db
  • Videók - 360 db
  • Blogbejegyzések - 720 db
  • Fórumtémák - 194 db
  • Linkek - 147 db

Üdvözlettel,

Pajzsmirigy Betegek Csoprtja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Pajzsmirigy Betegek Csoprtja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 833 fő
  • Képek - 1996 db
  • Videók - 360 db
  • Blogbejegyzések - 720 db
  • Fórumtémák - 194 db
  • Linkek - 147 db

Üdvözlettel,

Pajzsmirigy Betegek Csoprtja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Pajzsmirigy Betegek Csoprtja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 833 fő
  • Képek - 1996 db
  • Videók - 360 db
  • Blogbejegyzések - 720 db
  • Fórumtémák - 194 db
  • Linkek - 147 db

Üdvözlettel,

Pajzsmirigy Betegek Csoprtja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

http://terezakonyha.bloglap.hu/cikkek/szalagos-fankes-ahogyan-en-csinalom-63952/

 



Linkek

Képek, versek, képküldés
Pajzsmirigy Betegek
Egysület támogatása
Pajzsmirigy Betegek Cs. M. Egy
OLDALAMON..FECABOOK

SZALAGOS FÁNK!ÉS AHOGYAN ÉN CSINÁLOM!
2017.01.28

SZALAGOS FÁNK! FARSANGI FÁNK, STB!



Ki hogyan hívja! Tény hogy ilyenkor a farsangok idején, télen, sűrűbben kerül sor erre a nem drága otthon készült tésztafélére.Sokan félnek az elkészítésétől, pedig, nem egy nagy művészet, csak jól ki kell dolgozni a Fánk tésztáját!

Már napok óta készültem rá, így megbeszéltem a Fiammal, náluk készítek fánkot, ennek két oka is volt. A Fánk készítése meleget igényel, nálam ehhez nincs elég meleg, a másik ok: az ifjúság is tanulja meg hogyan készítjük el ezt a finom egészséges tésztát!

Lássunk hozzá! Meleg helyen készítjük.És most leírom ahogyan én készítem!

HOZZÁVALÓK:

Van egy régi kelesztőtálam, ebbe készül el a tészta. házi-tejet használok, oda teszek 1 liter tejet forrósodni, ezt azután a kelesztőtálba teszem körbe mozgatom, hogy átvegye a meleget az edény. ezt követően, egy csipet sót, 3 evőkanál cukrot elkeverek benne, erre rámorzsolok egy 5dkg-os élesztőt. 4 tojás sárgáját külön tányérba villával összekeverem ezt hozzá teszem,10dkg margarint olvasztok ezt teszem hozzá. Itt most még két kanál olajat is hozzá tettem ezután jön a liszt!Itt én nem mérem de a kb 10-deka rétesliszthez 80.-90 dekagramm liszt.Összekeverem! Ezt addig verem fakanállal amíg az edény oldaláról el nem válik. nagyon fontos,. kemény se legyen de nagyon lágy se legyen a tésztánk.

Ezután meleg helyen kelesztem amíg a kelesztőtál teteje fel nem jön a tésztától.Újra visszaverem a fakanállal. Videót készítette a fiam, fel teszem ha sikerül.Ezután újra kelesztem amíg fel nem jön a tetejéig!

Ezt követően lisztezett abroszra borítom, és egy vizespohárral kiszaggatom.Vigyázzunk ne legyen sok le maradt rész, mert nem gyúrjuk vissza!Ezután letakarom és 20 percig kiszaggatva kelesztem.Ebből a családnak most 33 db fánk lett! Egy liter olajat megforrósítunk és a fánkokat középen kilukasztunk, és fordítva tesszük a forró olajba.Látjuk mikor szépen duplája lesz, meg is fordul ha lazábban tesszük egymás mellé sülni. Akkor nem kell forgatni!

Pirosra sütjük, ezután porcukorral megszórjuk és Sárgabaracklekvárral kínáljuk.

SAJÁTOMHOZ JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK: Tereza.

A VIDEÓ A KÉSZÍTÉSRŐL A YouTube- elérhető lesz!

Képek 2017.01.28.

GULYÁSLEVEST KÉSZÍTETTÜNK HOZZÁ, ÉS AMIT MÉG SOHA NEM PRÓBÁLTAM, IDŐHIÁNYA MIATT RESZELT TÉSZTÁVAL! CSODÁS VOLT ÍGY IS!



ÉS MOST LEÍROM A HAGYOMÁNYOSAN KÉSZÜLT SZALAGOS FÁNK RECEPTET!

A fánk összeállítása ugyanaz.. végy egy tálat hozzá!és a tejet langyosan fel futtatjuk egy kis cukorral és ebbe tesszük az élesztőt. hagyjuk felfutni!

Meleg helyen dolgozunk!

HOZZÁVALÓK:

1/2 kg liszt, 2 dkg élesztő,2 evőkanál cukor, 5 dkg olvasztott vaj, 2 tojás sárgája, 1 kis Rumaroma,késhegynyi só, 1/2 liter tej, 1 liter olaj a sütéshez, vagy zsír!

MIVEL A ZSÍRBA TÖBB ZSIRADÉKOT SZÍV MAGÁBA MINDEN KELT TÉSZTA, AJÁNLATOS AZ OLAJBA SÜTÉS!. Ugyan úgy készítjük el ezt a mennyiséget mint az előzőt, csak tálba, A lényeg a kétszeri kelesztés, a jó kidolgozás, a kiszaggatás utáni kelesztés, és mindig forró olajba sütjük, fordítva tesszük a tésztát bele, hiszen így könnyebben puffad /kel/ meg az olajba még.

BÁRMILYEN IDŐSZAKBAN KÉSZÍTHETÜNK FÁNKOT, KELL IS4 A LÉNYEG A MELEG, LEGYEN AHOL MEGKEL:

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK, SIKERES FÁNKSÜTÉST!

Terike.Saját honlapomról.

forrás: terezakonyha.bloglap.hu

Címkék: farsang- akkor fánk...

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu