Pajzsmirigy betegek: SOK CSALÁDOT ÉRINTHET EZ AZ INFÓ !

Ezek mind járnak a nagycsaládosoknak! Ne hagyják ki!

Akinek két, három, vagy esetleg több csemetéje van, annak mindig jól jön egy kis anyagi segítség a háznál. Még akkor is, ha az egy háztartási gép vagy egy rendkívül kedvezményes vonatbérlet. Összeszedtük kizárólag a nagycsaládosoknak szóló támogatásokat, pályázatokat, kedvezményeket és pénzügyi segítségeket.

Korábban már írtunk a nagycsaládosokat érintő, idén érvénybe lépő változásokról. A négy intézkedés ugyanis a pécsi családoknak is kedvez, és további gyermekvállalásra ösztönzi az apukákat és az anyukákat. Ezekről ITT tájékozódhatunk bővebben. Ezeken kívül összeszedtük a legfontosabb, jelenleg is zajló támogatásokat Gellén Nóra, egy pécsi egyesület elnökének a segítségével.

Családi pótlék külföldön dolgozó szülőknek

Németországban azoknak a külföldieknek is jár a családi pótlék, akik nem vitték magukkal gyermekeiket, hanem a kicsik itthon maradtak, és/ vagy csak az egyik szülő dolgozik külföldön. Kétgyermekes család esetében több mint 400 euróról van szó, amely összeg gyermekenként nőhet. Ezt a pótlékot továbbá évekre visszamenőleg is igényelhetik az érintettek. IDE kattintva olvashat bővebben a pótlékról.

„Nagy-Családi-Ház” építési pályázat

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete által kiadott pályázat a nagycsaládok lakáskörülményeinek javítását tűzi ki célul. 2015-ben így a nyertesek ingyen építőanyagot kaphatnak, hogy házukat felújítsák. Nem érdemes kihagyni a lehetőséget, ugyanis 5-6 millió forint értékben nyerhetnek a szerencsés pályázók segítséget. IDE kattintva bővebben olvashatunk a pályázatról.

Cseréld le a gépeid, féláron!

A nagyszabású „Háztartási nagygépek energiamegtakarítást eredményező cseréje” alprogram vissza nem térítendő 627,1 millió forinttal segíti a nagycsaládokat. A pályázat során lehetőség nyílik a hűtő- vagy fagyasztó-berendezések olcsóbb megvásárlására. A kedvezmény mértéke a nagygépek árának 50%-a. Bővebben a pályázatról ITTolvashatunk.

Szinte ingyen vonatozhatunk

Azok az apukák és anyukák, akik három porontyukkal együtt utaznak, maguknak és a kicsiknek is 90%-kal olcsóbban vásárolhatnak belföldi vonatjegyet. A kedvezmény igénybevételéhez csupán az apróságok igazolványát kell felmutatni, és már utazhatunk is. A Máv-start honlapján találjuk meg az engedményre vonatkozó részleteket.

Az adóból is lefaraghatunk

Több gyermek vállalására buzdít a nagycsaládos adókedvezmény ebben az évben is. Idén ugyanis a három vagy annál több gyermeket nevelő szülők nem csupán a személyi jövedelemadót, de az egészségbiztosítási járulékot és – szükség esetén – a nyugdíjjárulékot is lefaraghatják. Ehhez annyit kell tennünk, hogy munkavállalóként ki kell töltenünk az úgynevezett adóelőleg-nyilatkozatot, majd be kell nyújtanunk a főnökünknek. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal még egy kalkulátorral is segíti a számolgatást, amelyet ITTérhetünk el.

Ingyenes közétkeztetés és tankönyvek

Az jogosult a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre, akinek gyermeke szociálisan rászorult – amit a pécsi területi szociális központok állapítanak meg. Aki részesül a kedvezményben, annak a gyermekétkeztetés ingyenes, továbbá a tankönyvek is költségmentesek, de egyéb engedményeket is igénybe vehetnek a szülők. Az erre vonatkozó információkat megtalálhatjuk ITT.

Ha még több információt szeretnél, akkor az „Információs nap a gyermekvállalásról” a te programod. Ezen a rendezvényen ugyanis bárki ingyen részt vehet, akit érdekelnek a gyerekneveléshez kapcsolódó támogatások, a 35 év feletti gyermekvállalás kérdése, vagy szeretne tb-, jogi és könyvelési tanácsadáson részt venni. Az előadás-sorozat a Tudásközpontban november 16-án lesz 15.00 órától.

/internet/