Pajzsmirigy betegek: Mindennapok finom gyümölcsei !

Szeretettel köszöntelek a Pajzsmirigy Betegek Csoprtja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 833 fő
  • Képek - 1996 db
  • Videók - 360 db
  • Blogbejegyzések - 720 db
  • Fórumtémák - 194 db
  • Linkek - 147 db

Üdvözlettel,

Pajzsmirigy Betegek Csoprtja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Pajzsmirigy Betegek Csoprtja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 833 fő
  • Képek - 1996 db
  • Videók - 360 db
  • Blogbejegyzések - 720 db
  • Fórumtémák - 194 db
  • Linkek - 147 db

Üdvözlettel,

Pajzsmirigy Betegek Csoprtja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Pajzsmirigy Betegek Csoprtja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 833 fő
  • Képek - 1996 db
  • Videók - 360 db
  • Blogbejegyzések - 720 db
  • Fórumtémák - 194 db
  • Linkek - 147 db

Üdvözlettel,

Pajzsmirigy Betegek Csoprtja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Pajzsmirigy Betegek Csoprtja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 833 fő
  • Képek - 1996 db
  • Videók - 360 db
  • Blogbejegyzések - 720 db
  • Fórumtémák - 194 db
  • Linkek - 147 db

Üdvözlettel,

Pajzsmirigy Betegek Csoprtja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

  

 

ZÖLDSÉG - GYÜMÖLCS

Mindennapok finom gyümölcsei:

Birs: a késő ősz ajándéka

Sütve gyermekkori emlékeket idéz csodás illata, ragu- vagy bablevesbe téve gasztronómiai különlegességgé emeli azt, a háziasszonyt próbáló birsalmasajtról meg csak felsőfokokban lehet beszélni.

Szilva: a gyümölcs, ami piros, amikor zöld

Frissen vagy aszalva, nyersen, édességként vagy sült húsok mellé tálalva egyaránt finom csemege. Egyik legízletesebb hashajtónk!

Körte: vackorból lett csemege

Ha gyümölcsöt kell említeni, az alma után másodiknak biztosan a körte jut eszünkbe. Dr. Bálint György szerint a körte a gyümölcsök királynéja.

Szőlő: ezredéves csemege

Aki szőlőt ültet, nagy urat vesz magának - írta Jókai, aki tapasztalatból tudta, hogy mennyi munkával jár a szőlőtermesztés. De amikor ősszel kézbe vehetjük az első friss, hamvas fürtöket, beláthatjuk: megéri!

Őszibarack: a gyümölcsök királynője

Az őszibarack sikerrel pályázhatna a "legkedveltebb magyar gyümölcs" címre. Országszerte mindenhol megterem, lédús és zamatos. A legfinomabb nyári szomjoltó. Hogy miért is hívják őszinek?

Sárgabarack: az életelixír

Ha eleget ennénk belőle, tovább élnénk? Egyelőre nem áll rendelkezésünkre egész évben a sárgabarack. Legalábbis frissen nem. Viszont mindig ehetnénk aszalva, lekvárként vagy befőttként. Kedvcsináló befőzéshez!

Josta: szerencsés keresztezés

Mi az? Nem ribizli és nem köszméte, mégis, mindkettő jó tulajdonságait hordozza. Igen, sokan ismerik és kedvelik: ez a josta.

Görögdinnye: a gömbbe csomagolt ital

Víztartalma valóságos csodaszámba megy azon a vidéken, ahol görögdinnyénk ősei élnek. Hosszú gyökereivel felkutatja és összegyűjti az életmentő vizet a sivatagos tájon szomjazóknak. Legfinomabb üdítőitalunk nyáron a dinnye.

Meggy: a süteménybe megy

Nyersen is ízletes, de könnyen el lehet csapni vele a gyomrot. Savtartalma nekiesik a fogzománcnak, s az érzékenyek fognyak legkésőbb fogmosáskor jelzi, hogy legközelebb óvatosabban. Főzve, süteménybe téve azonban megszelídül. Együnk minél többet!

Egres, köszméte: Hamupipőke a gyümölcsök között

Kevéssé ismert, méltatlanul mellőzött ez a soknevű, igénytelen, de rendkívül értékes kis gyümölcsünk. Hamásként nem is, legalább szószként mindenki találkozott már vele, és kellemes, üdítő fogásnak bizonyult.

Ribizli: belsőleg tumor ellen, külsőleg bőrgyulladásra

Miért ennénk ribizlit, amikor sokkal kényelmesebben fogyasztható gyümölcsök is vannak? Mondjuk, C-vitaminjáért, antioxidáns színanyagaiért, növényi rostjaiért. Ételnek sem megvetendő, de gyógyszernek kifejezetten kellemes!

Az ellenállhatatlan cseresznye: az istenek eledele

Nehéz ellenállni a ropogós cseresznyének. Úgy kínálja magát, ahogy talán egyetlen más gyümölcs sem. Olyan, mint a chips, a sós mogyoró vagy a sült krumpli. Nehéz abbahagyni. De miért is kellene?

Eper: csábító szemek

 

Amikor először ránk nevet márciusban a primőrök között a vidám piros színével, érezzük: itt a tavasz. Igazi aromájával pedig a napsütötte nyárelőn ajándékoz meg a legcsábítóbb gyümölcsök egyike, az eper.

Gesztenye: a krumpli-helyettesítő életmentő

A gesztenyéről elsőként alighanem a gesztenyepüré jut eszünkbe, az egyik legsoványabb és egyben legfinomabb édesség, amit a magyarokon kívül nem sokan ismernek a világban. Nem a gesztenyefa, hanem a szelídgesztenye fa termése.

Naspolya: szottyosan jó

Nem "szabályos" gyümölcs: a színe barnás, mintha romlófélben lenne, nem lehet egy jó nagyot harapni belőle, az íze is szokatlan - de azért érdemes felfedezni a késő ősz gyümölcsét, a naspolyát.

Mandula: a bőrápoló, a szívgyógyszer és a csemege

A cukrászok nem élhetnének meg mandula nélkül. Édes változata mellett néhány keserű szem is szükséges a sokak által kedvelt marcipánhoz. Ha nem tudná, finom voltán túl miért érdemes enni és magunkra kenni, akkor itt az alkalom megismerésére.

Összesen: 21 cikk

 

 ---------------------------------------------------------------------------------

Ha valamelyik gyümölcsről többet szeretnél tudni klikkelj rá a szövegben a  szóra !

ÉRDEMES VÉGIGLAPOZNI  1 - 21-ig.!

Üdv : Marcsi

 

 

 

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Bihari Katalin üzente 13 éve

Igazan szeleskoru tajekoztatas a gyumolcsokrol.Jo tudni.Koszonom!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu