Pajzsmirigy betegek: KONYHAI TURPISSÁGOK OTTHONRÓL !

Szeretettel köszöntelek a Pajzsmirigy Betegek Csoprtja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 833 fő
  • Képek - 1996 db
  • Videók - 360 db
  • Blogbejegyzések - 720 db
  • Fórumtémák - 194 db
  • Linkek - 147 db

Üdvözlettel,

Pajzsmirigy Betegek Csoprtja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Pajzsmirigy Betegek Csoprtja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 833 fő
  • Képek - 1996 db
  • Videók - 360 db
  • Blogbejegyzések - 720 db
  • Fórumtémák - 194 db
  • Linkek - 147 db

Üdvözlettel,

Pajzsmirigy Betegek Csoprtja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Pajzsmirigy Betegek Csoprtja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 833 fő
  • Képek - 1996 db
  • Videók - 360 db
  • Blogbejegyzések - 720 db
  • Fórumtémák - 194 db
  • Linkek - 147 db

Üdvözlettel,

Pajzsmirigy Betegek Csoprtja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Pajzsmirigy Betegek Csoprtja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 833 fő
  • Képek - 1996 db
  • Videók - 360 db
  • Blogbejegyzések - 720 db
  • Fórumtémák - 194 db
  • Linkek - 147 db

Üdvözlettel,

Pajzsmirigy Betegek Csoprtja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

HASZNÁLJÁTOK KEDVETEKRE !  KONYHAI TURPISSÁGOK OTTHONRÓL... 

Mivel soha nem kedveltem a csirkemellet, FŐLEG A TYÚK VASTAG, 
SZÁRAZ HÚSÁT, MINDIG IGYEKEZTEM TŐLE MEGSZABADULNI, HOLOTT A 
LEGDRÁGÁBB ALKATRÉSZE A SZÁRNYASOKNAK. ITT TANULTAM MEG, HOGY 
MIELŐTT PL. KIRÁNTANÁM, ÉJSZAKÁRA ÍRÓBAN (SAVANYÚ TEJ) KELL 
ÁZTATNI, AMITŐL IGEN FINOM ZAMATOS ÍZE LESZ. NEM LESZ SZÁRAZ, 
HANEM OLYAN LESZ, MINT A BORJÚHÚS. 

Van úgy, hogy rengeteg gyönyörű petrezselyem van a - kb. 2 nm-es 
- kertemben, de van úgy, hogy egyáltalán nincs. Itt tanultam meg 
azt is, hogy amikor sok a petrezselyem, akkor le kell szedni, jól 

meg 

kell mosni, nem kell összevágni, nem kell kiszárítani, mert akkor 
elveszti a jó ízét és az aromáját, hanem ÖSSZE KELL TEKERNI 
SZIVAR ALAKÚRA, ÉS BE KELL CSOMAGOLNI JÓ SZOROSAN NYLON ZACSKÓBA 
ÉS ÍGY KELL TÁROLNI A MÉLYHŰTŐBEN. HA SZÜKSÉG VAN RÁ, ÚGY 
FAGYOTT ÁLLAPOTBAN GYÖNYÖRŰEN LEHET SZELETELNI, ÉS ÉPP OLYAN AZ 
ÍZE ÉS AZ ÁLLAGA, MINTHA ÉPP AKKOR SZEDTEM VOLNA FRISSEN A 
KERTBŐL. 

A petrezselyem-, lestyán- és zellerlevelet szárítás után 
összekeverem, így teszem zárható üvegbe. 
Ezt a keveréket minden töltelék húshoz használom 
(fasírozott, töltöttpaprika, töltött csirke), 
valamint a zsemlyegombóc galuskájába is szórok. 

HA SZILIKONFORMÁBAN SÜTÜNK, A TŰPRÓBÁT MAKARÓNIVAL VAGY 
SPAGETTIVEL 
végezzük, így biztos nem károsodik a forma. 

A krumplifőzelék akkor lesz igazán finom, ha a 
rántásba reszelt hagymát teszünk. 

Ha a szárazbabhoz főzés közben fél zöldpaprikát adunk, 
kihozza a bab ízét, legyen az főzelék vagy leves. 

Ha a CSIRKEMÁJAT SÜTÉS ELŐTT VILLÁVAL MEGSZURKÁLJUK, NEM 
"KÖPKÖD" SÜTÉS KÖZBEN 

AMIKOR OLCSÓBB CITROMHOZ JUTOK, BEVÁSÁROLOK BELŐLE AKÁR 1-2 
KG-T IS. A JÓL MEGMOSOTT GYÜMÖLCS 
héját lereszelem, és cukorral ÖSSZEKEVERVE EGY MŰANYAG, 
ZÁRHATÓ TETEJŰ EDÉNYBE TESZEM ÉS LEFAGYASZTOM.. 
Süteményekhez kiváló. 
A levét kifacsarom, és jégkockakészítőbe téve lefagyasztom. 
Bármikor elővehetem tea, limonádé ízesítéséhez. 
De a kézen lévő halszag eltüntetéséhez is nagyon jó. 

Fasírozott készítésekor A MASSZÁHOZ TEGYÜNK EGY EVŐKANÁL 
ÉTOLAJAT,így nem ragad az edényaljához, 
és az olaj is kevésbé habosodik. 

A sovány húsokat PANÍROZÁS ELŐTT KENJÜK MEG OLAJJAL, AKKOR 
SÜTÉS KÖZBEN NEM SZÁRADNAK KI.. 

A fejes saláta nem tárolható sokáig, előfordulhat, hogy kissé 
megfonnyad. 
Ilyenkor NYERS BURGONYA SZELETEKKEL EGYÜTT TEGYÜK HIDEG VÍZBE 
NÉHÁNY PERCRE.> 

Fűszereket nem csak a húsokra tehetünk grillezéskor. 
Ha faszénparázsra babérlevelet, rozmaringot vagy 
más illatos fűszereket szórunk, A HÚSOK ÁTVESZIK AZ AROMÁS 
ILLATOKAT. 

A füstölt kolbászról úgy tudod a legkönnyebben eltávolítani a 
héját, ha előtte hideg vizet engedsz rá. 
Ezután pikk-pakk lejön a bőre. 

Ha túl világos, sápadt a tojás sárgája, piskótához, 
rántottához, nokedlihez, stb. 
teszek bele egy kis kurkumát.NAGYON SZÉP SZÍNE LESZ TŐLE. 

A BABLEVEST RÁNTÁS HELYETT ÚGY SŰRÍTEM, HOGY A BENNE FŐTT 
ZÖLDSÉGET ÖSSZETURMIXOLOM. 
Így mindenki megeszi, finom és egészséges is! 

A szárított zeller- és petrezselyemlevelet mozsárban 
összetöröm,és amikor már majdnem kész a leves 
(gulyás, bab, stb.),csak akkor teszem bele. Finom az íze és az 
illata. 

A túrógombócot érdemes fagylaltos kanállal SZAGGATNI A 
FORRÓVÍZBE. GYORS ÉS NEM MASZATOLÓS. 

Ha a MÁSNAPOS KENYERET PÁRPERCRE NEDVES KONYHARUHÁBA CSAVAROD, 
MAJD ELŐMELEGÍTETTSÜTŐBE TESZED 5-10 PERCRE, OLYAN LESZ, MINTHA 
FRISS LENNE.. 

Kovászos uborka készítésekor a kaprot és a kenyeret egy sűrű 
szövésű anyagban helyezem az üvegbe,így nem lesz zavaros a lé 
és egyben kiemelhető. 

Ha megégetted a kezed, azonnal kend be tejföllel - VAGY szórj rá 
lisztet ! 
Nem fog fájni, és nem lesz hólyagos sem . 

Muffin sütéskor is hasznos egy fagylaltos kanál. MELEG VÍZBE 
MÁRTVA SZÉPEN, EGYENLETESEN OSZTHATÓ EL A TÉSZTA A KAPSZLIKBA, 
AMIBEN SÜTJÜK. 

A kávézacc a hűtőben is jó szolgálatot tesz: eltünteti 
kellemetlen szagokat. 

A mikróban újramelegíteni kívánt rántott húst húzzunk el 
folyó csapvíz alatt: NEM LESZ CIPŐTALP HA MEGMELEGÍTJÜK. UGYANEZ 
IGAZ BÁRMILYEN ÉTELRE, AMIT MIKRÓBAN MELEGÍTÜNK, VÍZ VAGY TEJ 
RÁCSÖPÖGTETÉSÉVEL NEM SZÁRAD KI. 

Mikróban melegített folyadékban nem mindig egyenletesen oszlik el 
a hő ezért MIUTÁN KIVETTÜK, KEVERJÜK FEL. 

Mikrohullámú sütőben is fellehet olvasztani a csokit,ha 
vízfürdőbe rakjuk 
(pl. mikrózható tálba félig vizet teszünk, abba pedig 
beletszünk egy magas 
falú mikrózható üveget, amibe beleaprítottuk a csokoládét). 

Garantáltan nem ríkat meg a vöröshagyma, ha megmossuk hideg 
vízben és a kést isbevizezzük, mielőtt vágni kezdjük. 
A felezett hagymát, amit épp nem vágunk, friss felével lefelé 
fordítsuk a vágódeszkára, így kevesebb illóolaj kerül a 
levegőbe. 

Ha megégettük az ujjunkat,és nincs kéznél semmi hideg - mártsuk 
sóba az égett részt: nem fog felhólyagosodni. 

Megmaradt tojásfehérje, mert csak a sárgája kellett? Tegyük be a 
hűtőbe a fehérjét, és másnapig használjuk fel:rántottához, 
omlettekhez, panírozáshoz lazítónak kiváló, 
ill. habcsókot is készíthetünk belőle, díszíthetünk habjával 
süteményeket is. 

Befőttesüveget úgy is kifertőtleníthetünk, hogy félig 
megtöltjük vízzel, és a fedele nélkülnéhány percre a 

mikróba, 

a legmagasabb fokozatra betesszük. 

Magunk is készíthetünk házi ételízesítőt: 
vegyünk a piacon friss leveszöldségből több csomaggal, majd 
daráljuk le. 
Tegyük kifertőtlenített csavaros üvegekbe, adjunk hozzá sót, Ez 
tartósítani fogja. 
Felhasználáskor figyeljünk a benne lévő plusz sómennyiségre! 

Általában minden gyümölcs hűthető kivéve a 
déligyümölcsöket. 
Banánt egyáltalán ne tegyünk a hűtőbe, mert nagyon hamar 
megfonnyad, 

Ne tároljuk a kenyeret a hűtőszekrényben lehet, hogy azt 
hisszük, sokáig 
eláll, viszont a tésztája gyorsabban öregszik, szívósodik. 

Ne öntsük ki a befőttek vagy konzervek levét salátákba, 
süteményekbe 
tökéletes ízadó komponensek lehetnek. 

Ha a palacsintatésztát szénsavas ásványvízzel vagy 
szódavízzel 
készítjük cukor és tej nélkül, sokkal könnyebb állagú lesz, 
nem ragad le, 
és nem utolsósorban olcsóbb az előállítása is. Kétszer annyi 
szénsavas 
ásványvízzel vagy szódavízzel még könnyebb és vékonyabb 
tésztát kapunk, sokkal több palacsinta süthető belőle. 

A főtt tészta nem áll össze, ha kiszedés előtt egy pohár hideg 
vizet öntünk a főzőléhez. 

A rántott hús sokkal finomabb, ha a panírozásnál a tojásba egy 
kis sört is öntünk. 

Ha mézet kell kimérned kanállal, előbb olajozd be a kanalat. 
Garantáltan 
lecsusszan róla a méz! 

A citrom héját nem dobom ki, mélyhűtőbe teszem, fagyottan 
könnyen 
reszelhető. 

A hússzeletek közé folpackot teszek, így fagyasztom le, mert 
ezzel a 
módszerrel nem fagy össze. Annyi szeletet veszek ki belőle, 
amennyire 
szükség van. 

Tésztát, levest, meggyet, stb. úgy fagyasztok le, 
hogy egy 1 literes tejes doboz tetejét levágom, zacskóval 
kibélelem, 
ebbe teszem a fagyasztani valót, ha megfagyott, kiveszem a 
dobozból , így kis téglákat kapok, melyek jól pakolhatók a 
fagyasztóban. 

A HANGYÁK NEM SZERETIK AZ UBORKÁT, TEGYETEK UBORKA HÉJAT ODA, 
AHONNAN EL AKARJÁTOK ŰZNI ŐKET!!! 
ÁTTETSZŐ JÉGKOCKÁT AKARSZ, AKKOR ELŐZŐLEG FORRALD FEL A VIZET. 
A TÜKÖR GYÖNYÖRŰ LESZ HA VHITE SPIRITTEL TISZTITOD (FESTÉK 
HÍGÍTÓ) 
RÁGÓGUMI A RUHÁBAN ? TEDD EGY ÓRÁRA A MÉLYHŰTŐDBE 
A FEHÉRNEMŰ NEM ELÉG FEHÉR ? ÁZTASD 10 PERCIG EGY SZELET 
CITROMMAL A MELEG VÍZBEN !-ÉS ADJ HOZZÁ SZÓDABIKARBÓNÁT!!! 
HAJAD NEM ELÉG FÉNYES ? TEGYÉL EGY KÁVÉSKANÁL ECETET A HAJADRA 
ÉS ÚGY MOSD MEG, VAGY INKÁBB AZ ÖBLÍTŐBE!!! 
HOGY A CITROM KIADJA A AZ ÖSSZES LEVÉT, ÁZTASD EGY ÓRÁT MELEG 
VÍZBEN ÉS CSAK UTÁNA CSAVARD 
HOGY NE LEGYEN A KÁPOSZTA FŐZÉSTŐL KELLEMETLEN SZAG, TEGYÉL EGY 
SZELET KENYERET A KÁPOSZTA TETEJÉRE,(EGY KIS ZACSKÓBAN, HOGY A 
MORZSÁK NE KERÜLJENEK A KÁPOSZTA KÖZÉ) 
A HAGYMÁTÓL KÖNNYEZIK A SZEMED, RÁGCSÁLJ EGY RÁGÓGUMIT. 
HOGY A KRUMPLI ELŐBB FŐJÖN MEG, HÁMOZD MEG, CSAK AZ EGYIK 
OLDALÁT 
TINTAFOLT A RUHÁN ? TEGYÉL JÓ VASTAGON FOGKRÉMET A FOLTRA, HAGYD 
MEGSZÁRADNI, ÉS CSAK UTÁNA MOSD KI. 
Távol tartani egeret, és patkányt, hintsd meg fekete bors porral a 
területet ahol tanyáznak. Elmennek másfelé, 

/ netről /

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Madarász Lajosné Éva üzente 11 éve

Ilyen sok jó ötlet.Köszönöm szépen.

Válasz

Galambosné Marcsi üzente 11 éve

KEDVES ETELKA !
ÉN ÚGY GONDOLOM, HOGY AMI AZ ELOLVASOTT CIKKBŐL TÉGED ÉRDEKEL,
ARRA EGÉSZEN BIZTOS, HOGY EMLÉKEZNI FOGSZ, HA MAJD SZÜKSÉGED LESZ RÁ ! DE HA PONTOSÍTANI AKAROD AZ INFORMÁCIÓT, AKKOR IDE VISSZALAPOZVA AZT KIS IDŐRÁFORDÍTÁSSAL BÁRMIKOR ÚJBÓL MEGTALÁLOD !
Üdvözlettel : Marcsi

Válasz

Huszár Gézáné Etelka üzente 11 éve

Érdekes, nagyon hasznos, csak sajnos ezt a rengeteg információt..... szerintem pont az nem fog az eszembe jutni ami éppen abban a pillanatban kellene. Azért köszönöm szépen, valami biztos megragad!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu