Szeretettel köszöntelek a Pajzsmirigy Betegek Csoprtja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Pajzsmirigy Betegek Csoprtja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Pajzsmirigy Betegek Csoprtja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Pajzsmirigy Betegek Csoprtja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Pajzsmirigy Betegek Csoprtja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Pajzsmirigy Betegek Csoprtja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Pajzsmirigy Betegek Csoprtja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Pajzsmirigy Betegek Csoprtja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
KÖHÖGÉS ELLENI SZIRUP KÉSZÍTÉSE
Árnika virág (Arnica montana) 0,5 kávéskanál
Babér levél (Laurus nobilis) 0,5 kávéskanál
Bodza virág, gyümölcse (Sambucus nigra) 1 kávéskanál
Borostyán levél (Hedera helix) 1 kávéskanál
Borsmenta levél (Mentha piperita) 1 kávéskanál
Citromfű (Melissa officinalis) 1 kávéskanál
Csipkebogyó (Rosa canina) 1 kávéskanál
Csombor, Borsikafű (Satureja hortensis) 1 evőkanál
Édesgyökér (Glycyrhizia glabra) 1 kávéskanál
Édeskömény (Foeniculum vulgare) 1 kávéskanál
Fahaj (Cinnamomum zeylonicum) 1 kávéskanál
Fenyőrügy (Pinus sylvestris), 2 evőkanál
Hagyma száraz héja (Allium cepa) 1 kávéskanál
Hársfa virág (Tilia tomentosa) 1 kávéskanál
Homoktövis (Hippophaë rhamnoides) 1 kávéskanál
Izsóp (Hyssopus officinalis) 1 kávéskanál
Kakukkfű (Thymus serpillum) 1 evőkanál
Kamillavirág (Matricaria chamomilla) 1 kávéskanál
Kas-Kupvirág, Biborkasvirág (Echinaceea purpurea), 2 evőkanál
Kék iringó (Eryngium planum), 2 evőkanál
Komlóbarka (Humulus lupulus) 1 kávéskanál
Koriander mag (Coriandrum sativum) 1 kávéskanál
Körömvirág (Kalendula officinalis) 1 kávéskanál
Levendula virág (Lavandula angustifolia) 1 kávéskanál
Macskagyökér (Valeriana officinalis) 1 kávéskanál
Majoránna levél (Majorana hortesensis) 1 kávéskanál
Martilapu levél (Tussilago farfara) 2 evőkanál
Nyárfa rügy (Populus alba) 1 evőkanál
Örménygyökér (Inula helenium) 1 kávéskanál
Szappanfű levél (Saponaria offcinalis) 1 kávéskanál
Szegfűszeg (Eugenia caryophillata) 1 kávéskanál
Szurokfű (Origanum vulgare) 1 evőkanál
Tujafa levél (Thuja occidentalis) 0,5 kávéskanál
Útifű levél (Plantago major) 2 evőkanál
Vadárvácska (Viola tricolor) 1 kávéskanál
Zuzmó, izlandi (Cetraria islandica) 1 kávéskanál
A fenti gyógynövény keveréket főzzük az egyszerű orvosi szirupba. Meg adom az alap szirup receptjét, és egy táblázatot.
Háromszor naponta egy evőkanál szirup veendő be.
Javallt: köhögésre, náthára, influenzára, hörghurutra, tüdőaszt-mára, torok gyulladásra.
Egyszerű (orvosi szirup készítése) alap szirup készítése:
640 g Cukor (Saccharum)
360 g Víz (Aqua)
A 640 gramm cukrot feloldjuk 360 gramm meleg vízben, 2-3
percig főzzük állandó kevergetés közbe, kiegészítjük 1000 ml-re,
leszűrjük.
30 ml gyógynövény forrázatot összekeverünk 990 g sziruppal.
Én a gyógynövény keveréket főztem a szirupba.
Nagyobb mennyiségű egyszerű szirup elkészítésére táblázat
640 g cukor x 2 = 1280 g cukor; 360 g víz x 2 = 720 g víz = 2000 g szirup |
640 g cukor x 3 = 1920 g cukor; 360 g víz x 3 = 1000 g víz = 2920 g szirup |
640 g cukor x 4 = 2560 g cukor; 360 g víz x 4 = 1440 g víz = 4000 g szirup |
640 g cukor x 5 = 3200 g cukor; 360 g víz x 5 = 1800 g víz = 5000 g szirup |
640 g cukor x 6 = 3840 g cukor; 360 g víz x 6 = 2160 g víz = 6000 g szirup |
640 g cukor x 7 = 4480 g cukor; 360 g víz x 7 = 2520 g víz = 7000 g szirup |
640 g cukor x 8 = 5120 g cukor; 360 g víz x 8 = 2880 g víz = 8000 g szirup |
640 g cukor x 9 = 5760 g cukor; 360 g víz x 9 = 3240 g víz = 9000 g szirup |
640 g cukor x 10 = 6400 g cukor; 360 g víz x 10 = 3600 g víz = 10000 g sz. |
Itt a cukor mennyiségét kell szem előtt tartani. Pl. én 4 kg cu-
korból fogok most szirupot főzni. Akkor a 6- szoros mennyiség-
gel fogok dolgozni, 3840 g cukor és 2160 g víz. Felmelegítem a
vizet és rendre hozzá adom a 4 kg cukrot. Amikor feloldódott az
először hozzá adott cukor, akkor még öntök hozzá cukrot, amikor
ez is feloldódott akkor megint adok hozzá cukrot. Amikor az egész cukor fel van oldva akkor hozzá adom a gyógynövény keve
réket és főzőm, én 30 percet főztem, állni hagytam 30 percet és
leszűrtem, még így melegen megfelelő üvegekbe kanalaztam a
szirupot, és mindegyik üveg tetejére tettem egy néhány csepp propolisz tinktúrát. Aki nem fogyaszt cukrot az használhat mézet
cukor helyett. 4-6 kávéskanál gyógynövényt vagy gyógynövény
keveréket főzünk 250 ml vízben, ameddig egy főzetet kapunk,
leszűrjük. 40% (40 g) főzetet összekeverünk 60% (60 g) mézzel
addig főzzük ameddig egyszer fellobban, kihűlés után barna
üvegekbe töltjük. Egy évig eltartható (tárolandó).
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!