Szeretettel köszöntelek a Pajzsmirigy Betegek Csoprtja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Pajzsmirigy Betegek Csoprtja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Pajzsmirigy Betegek Csoprtja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Pajzsmirigy Betegek Csoprtja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Pajzsmirigy Betegek Csoprtja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Pajzsmirigy Betegek Csoprtja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Pajzsmirigy Betegek Csoprtja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Pajzsmirigy Betegek Csoprtja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
10 SOKKOLÓ OK ARRA, HOGY ELHAJÍTSUK MIKROSÜTŐNKET !!!
A
világ legkényelmesebb készülékei -a mikrohullámú sütők feltétlenül
szükségesnek tűnnek a mai rohanó világban. Jelenleg a nyugati
háztartások legalább 80%-ában vannak jelen a mikrosütők. A legtöbb ember
kérdés nélkül használja ezt a konyhai berendezést és gyakran azt
hiszik, hogy ez igen ésszerű alternatívája a hagyományos sütő
használatának melegítés vagy főzés céljából. Azonban érdemes kétszer is
meggondolni használatát, mert talán ez a legrosszabb dolog, amit étellel
tehet az ember
Nézzük hogyan működik a mikrohullámú sütő és milyen egészséget befolyásoló hatásai vannak
A
mikrohullámok elektromágneses sugárzások és az energia spektrum
alacsony energia szintjén állnak, közel a rádióhullámokhoz. A hullámokat
egy úgynevezett magnetron generálja – ez minden mikrohullámú sütőben
megtalálható.
A magnetronok elektromágneses mezőt hoznak létre 2,4 Gigahertzes (GHz) mikrohullámú frekvenciával.
Ahhoz,
hogy valami felmelegedjen egy mikrohullámú sütőben, víz jelenlétére van
szükség. Ha víz nincs az ételben, a felmelegedés nem jön létre. Ennek
az az oka, hogy a mikrohullámok hatására a vízmolekulák az élelmiszerben
hihetetlen sebességgel kezdenek el rezegni és ez molekuláris súrlódást
okoz, amely végül is elvezet az étel felmelegedéséhez. A víz molekulák
szerkezete eközben szétszakad és erőteljesen deformált lesz. Ez a
módszer egészen más, mint bármilyen főzési mód.
Ahogy Hans Hertel, egy svájci tudós elmondja:
Nincs
olyan atom, molekula és sejt bármely szerves anyagból álló rendszeren
belül, amely képes ellenállni egy ilyen erőszakos, pusztító erővel bíró
sugárzásnak.” A molekulák szerkezete szétszakítódik, erőteljesen
deformáltak lesznek (un. szerkezeti izoméria jön létre)”
Ki ne használjon mikrohullámú sütőt, és miért?
Senkinek
nem szabadna mikrohullámú sütőt használnia. Ez különösen igaz a
csecsemők, gyermekek, terhes és szoptatós anyák és bármilyen betegségben
szenvedők körére. Az átlagembert már így is rengeteg más sugárzással
bombázza környezete
Lehet, hogy “Mikrohullámú Betegség”-ben
szenved?
Magas szintű mikrohullámú sugárzásnak kitett emberekben az alábbi tünetek léphetnek fel.
Csökkent kondíció
Hányinger
Látási problémák
Depresszió és ingerlékenység
Legyengült immunrendszer
Fejfájás
Szédülés
Álmatlanság és
Alvási zavarok
Gyakori vizelés és extrém szomjúság jelenségei
A
mikrohullámú betegség első jele az alacsony vérnyomás és lassú
szívverés. A későbbi és a leggyakoribb megnyilvánulásai a szimpatikus
idegrendszer krónikus ingerléséből eredő stressz szindróma és a magas
vérnyomás.
Ez a szakasz gyakran magában foglalja a fejfájás,
szédülés, szemfájdalom, álmatlanság, ingerlékenység, szorongás, hasi
fájdalom, idegi feszültség, koncentrálóképesség zavara, hajhullás,
valamint vakbélgyulladás, szürke hályog, reprodukciós problémák, és a
rák előfordulását. A krónikus tünetek között végül a mellékvese
kimerültség és az ischaemiás szívbetegség [a koszorúerek elzáródása és a
szívinfarktus] lesznek a vezető szindrómák.
Dr. Lita Lee a
Health Effects of Microwave Radiation A mikrohullámok egészségre
gyakorolt hatásai címü könyvében kifejezte aggodalmát a mikrohullámok
használatával kapcsolatban.
Szerinte nyirokrendszeri betegségek
és tünetek hozhatók összefüggésbe a mikró használatával, ami annak
köszönhető, hogy a szervezetnek lecsökken az a képessége, hogy
megakadályozza bizonyos típusú rákos megbetegedések kialakulását.
A vérben rákos sejtek kialakulását figyelték meg
Megnőtt a gyomor-és bélrendszeri daganatok száma
Emésztési rendellenességek és az emésztőrendszer hanyatlása volt megfigyelhető
Az életenergia kimerülése
A
nem feldolgozott vagy főzött élelmiszerek természetesen tartalmaznak a
napból átadódó élet energiát. A biofotonok a fény legkisebb fizikai
egységei, amelyek az élet minden formájában elraktározódnak. A legfőbb
biofoton források a természetesen termelt zöldségek és főleg napsütötte,
érett gyümölcsök.
A mikrohullámozott élelmiszer gyakorlatilag
potenciálisan elpusztítja és kiüríti az ételben lévő életenergiát, és
teszi a termékeket teljesen halott és élettelen biológiai masszává. Ezen
túlmenően, az étel tápértéke elvész és szinte használhatatlan lesz
tápérték szempontjából.
Tény: Teljes körű vizsgálatok után az oroszok betiltották a mikrohullámú sütő használatát
A
mikrohullámok használatát először a nácik találták fel annak érdekében,
hogy csapataikat a második világháború idején gyors meleg étellel
lássák el. Látván, hogy ezek a mikrohullámú sütők új találmányok, az
amerikai hadügyminisztérium röviddel a háború után elrendelte, hogy
végezzenek kutatásokat az új eszköz megbízhatóságát illetőleg.
A
Szovjetunióban miután levezették ezeket a kellő mélyreható kutatásokat, a
folyamat végén betiltották a mikrók használatát. A tilalmat azonban
később feloldották a Peresztrojka idején.
Vizsgálati eredményeik a következők voltak:
Rákkeltő anyagok keletkeztek szinte minden étel mikrózása után
A tejben és a gabonában mikrohullámok hatására rákkeltő anyagok alakultak ki az aminosavak transzformálódása által
Mikrohullámú sütőben elkészített húsokban rákot okozó vegyületek képződtek, mint pl a d-Nitrosodienthanolaminok
Mikrohullámon a gyümölcsök kiolvasztásakor a glükozidok galaktozidokká alakultak, amelyek rákkeltő anyagok
Rendkívül
rövid mikrohullám expozíció is a nyers, főtt, vagy fagyasztott
zöldségekben a növényi alkaloidokat rákkeltő vegyületekké alakította át
Rákkeltő szabad gyökök alakultak ki mikrózott növényekben, zöldségekben
Biodegradáció
következtében jelentősen csökkent a B- vitaminok, a C és E vitaminok,
az ásványi anyagok és lipotropikumok fellelhetősége.
Az oroszok
vezette kutatás végül is nemzetközi figyelmeztetésbe torkollott,
miszerint a mikrohullámú sütők igen káros biológiai és környezeti
hatásokkal rendelkeznek. A figyelmeztetésben más, hasonló frekvenciájú
elektronikus eszköz is szerepel és szó esik a mobiltelefonok káros
hatásáról is.
Elbúcsúzhat az étel tápértékétől
A legtöbb tanulmány egyetért egy dologban: a mikrohullámozott étel tápértéke jelentősen kevesebb mint a melegiíés előtt.
Íme néhány tanulmány amelyek szemléltetik a mikrohullámú sütő káros hatásait.
A
mikróból kivett brokkoli elveszti jótékony antioxidáns hatásának
97%-át. A párolt brokkolinál ez a veszteség csak 11%-ban nyilvánul meg.
Pár fenolos vegyület és glükozinolátok is elvesztek. A tanulmány 2003
novemberében jelent meg a ‘Journal of the Science of Food and
Agriculture’ folyóiratban.
A spárga C-vitamin tartalma lebomlott, egy 1999-es skandináv tanulmány szerint.
Egy
másik tanulmány megállapította, hogy a fokhagymában 60 másodperces
mikrózás után alig lehetett allinázt találni, amely a fokhagyma
elsődleges rákellenes összetevője.
Egy japán tanulmány szerint
mindössze 6 perces mikrohullámú melegítés a tej B12 vitamin tartalmát a
szervezet által felvehetetlen állapotba alakítja át.
Egy 1992-es
tanulmány megállapította, hogy az anyatej elvesztette lizozim
aktivitását, antitestjeit és sokkal megfelelőbb környezetté vált a
potenciálisan patogén baktériumok növekedéséhez.
A mikrohullámozott élelmiszer negatív hatást gyakorol a szívre és az egész szervezetre
Hans
Hertel, egy svájci élelmiszer tudós vizsgálta először az első mikrózott
élelmiszer és emberi fiziológia kapcsolatát. Tanulmányozása során
Hertel megállapította, hogy a mikrohullámú sütőben az élelmiszer olyan
degeneráción megy keresztül, ami egészségügyi problémákat okozhat.
Ezek a problémák a következők:
Emelkedett koleszterinszint
Leukociták (fehérvérsejtek) számának csökkenése figyelhető meg, amely mérgezésre utal
Csökkent vörösvérsejt-szint
Radiolytikus vegyületek keletkezése
Csökkent hemoglobin szint, ami vérszegénységre vezethető vissza
Egy másik tanulmány azt találta, hogy a 2,4 GHz-es frekvenciás sugárzás
emelkedett
vércukorszintet is okozhat bizonyos emberek esetében. Ez rámutat arra a
lehetőségre, hogy a 3. típusú cukorbetegséget többek között elektromos
kisugárzás is generálhatja.
Forrásanyag:Natura Hírek.hu
Magyarországnak szüksége van a legújabb kutatási információkra. Kérjük, ossza meg a cikket barátaival, ismerőseivel!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!