Pajzsmirigy betegek: GYÖMBÉRES- MÉZES ELIXIR TÉLIRE

Gyömbéres-mézes elixír a hideg időkre

Gyömbéres-mézes elixír a hideg időkre 2015 október, 19
gyomberesmez
Eljött ismét az évnek az az időszaka, amikor a gyermekek újra óvodába, iskolába, azaz közösségbe kezdenek el járni. Ebben az időszakban sokkal kevesebb időt töltenek a gyermekek  és mi felnőttek is a friss levegőn, a szabadban.

A rossz szellőztetés és mozgás szegényebb életforma miatt felütik a fejüket a betegségek. Leggyakrabban az alsó- és felső légúti megbetegedések a jellemzőek, amelynek terjedéséhez hozzásegít a hűvösebb, esetenként szelesebb időjárás is.
Mindezek tudatában hoztunk egy szuper egészséges és baci ölő fúziót, mely nem másból áll, mint a jól ismert mézből és az egyre elismert és kedvelt gyömbérből.
Ez a tökéletes elegy megfázásra, náthára, influenzára és a torok fájdalmainak csillapítására is remek választás.
Nézzük, hogy önmagukban mire is alkalmasak az összetevők!

A méz

A méz antibakteriális hatással bír, mely nyugtatja a fájó, égő, karcos torkot. Pollen tartalma lévén allergiát válthat ki, ezért ennek alkalmazása nagyobb körültekintést igényel. Csökkenthetjük az allergiás reakciót, ha szép apránként vezetjük be hisztamin alkalmazásával egyetemben. Ez a fajta allergia megfelelő mértékletességgel meg is szüntethető.
A méz tele van antioxidánsokkal, amelyek gátolják az öregedés folyamatát, valamint szerepet játszhat az Alzheimer- kór tüneteinek visszafordításában.
Lefekvés előtt 30 perccel egy kanál méz segít az éjszakai köhögést megszüntetni. Továbbá az édes méz hatására a szervezetet szerotonint termel, amely hatására a test melatonint állít elő. A melatonin  segíti elő a könnyebb elalvást.

A gyömbér

Rengeteg jótékony hatással bír. Elsősorban Ízületi gyulladások kezelésénél alkalmazzák. Azonban erős és  nagy antioxidáns tartalma miatt az élet számos betegségeinél, tünetenyhítésként alkalmazzák. Így például az összes utazási eszközön való rosszullétekkel kapcsolatban, terhesség alatti hányinger leküzdésében, valamint a Ez egy erős antioxidáns, megoldásában a legtöbb probléma ízületi gyulladás. Kész csoda, hogy az összes utazási betegség (légi, szárazföldi vagy tengeri).

Mézes – gyömbér főzet

Ennek elkészítéséhez is néhány dologra szükség lesz, melyek a következők:
2 csésze mézre,
1,5 cm friss gyömbérre vagy 2 evőkanál szárított gyömbérre,
két edényre, amelyek egymásba illeszthetők
és a legvégén egy tárolásra alkalmas, fedeles üvegre

gyomberesmez

Elkészítése:

Első lépésként szükséges meghámozni a friss gyömbért, majd vékony csíkokra felszelni.
A nagyobb űrtartalmú edénybe önts annyi vizet, hogyha a másik edényt bele teszed, ne nyomja ki belőle a vizet. Ezt követően a felső üres edénybe bele öntheted a 2 csésze mézet, forraljuk alatta a vizet, amikor a méz olvadásnak indul, azaz folyósabbá válik,  tedd bele a vékonyra szelt gyömbért. Forrástól számítva 10 percig alacsony tűzön, még mindig a gőz fölött főzd.  Amikor letelt ez az idő, a tűzről levéve kb. még 10 percig állni hagyd. Szűrd le belőle a gyömbért, majd a mézet öntsd át a sterilizált üvegedbe. Fontos, hogy jól le lehessen zárni, így tovább eltartható. Javasolt hűtőszekrénybe tárolni.
A leszűrt gyömbért természetesen önmagában is el lehet fogyasztani, bár sokan enyhén csípős íze miatt nem kedvelik.

Forrás:sokszinuvidek.hu

Címkék: vitamin