Pajzsmirigy betegek: ÉRDEMES KÖRÜLTEKINTŐBBNEK LENNI !

Szeretettel köszöntelek a Pajzsmirigy Betegek Csoprtja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 833 fő
  • Képek - 1996 db
  • Videók - 360 db
  • Blogbejegyzések - 720 db
  • Fórumtémák - 194 db
  • Linkek - 147 db

Üdvözlettel,

Pajzsmirigy Betegek Csoprtja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Pajzsmirigy Betegek Csoprtja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 833 fő
  • Képek - 1996 db
  • Videók - 360 db
  • Blogbejegyzések - 720 db
  • Fórumtémák - 194 db
  • Linkek - 147 db

Üdvözlettel,

Pajzsmirigy Betegek Csoprtja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Pajzsmirigy Betegek Csoprtja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 833 fő
  • Képek - 1996 db
  • Videók - 360 db
  • Blogbejegyzések - 720 db
  • Fórumtémák - 194 db
  • Linkek - 147 db

Üdvözlettel,

Pajzsmirigy Betegek Csoprtja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Pajzsmirigy Betegek Csoprtja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 833 fő
  • Képek - 1996 db
  • Videók - 360 db
  • Blogbejegyzések - 720 db
  • Fórumtémák - 194 db
  • Linkek - 147 db

Üdvözlettel,

Pajzsmirigy Betegek Csoprtja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

TUDTAD MIT ETETNEK MEG VELED?

 

network.hu

zuper fejlett világunkban, ahol már lassan minden mű és adalékanyagokkal, mérgekkel van tele, sok embernek érdemes lenne elgondolkodni, hogy valóban a parlagfű az amitől az allergiásoknak annyira rettegniük kell?

 

Az alábbiakban olvashatunk 3 méreganyagról, amit a legtöbben naponta fogyasztunk

Tartrazin (E102)
A tartrazin az élelmiszer iparban gyakran használt citromsárga szintetikus színezék.
Főként édességek, fagylaltok, jégkrémek, pudingok, rágógumik színezéséhez használják, de gyógyszerkapszulákban is megtalálható.
Könnyen allergiás reakciókat válthat ki az asztmásoknál és Aszpirin érzékenyeknél, továbbá migrént, torz látást okozhat.
Több országban már tiltott, de pl. Ausztriában és Németországban az EU-s szabályok felülírták a helyi tiltást.

Nitritek és nitrátok (E249-252)

A húsipar favoritjai, melyek bizonyítottan ártalmasak.
A vér károsításával annak oxigénszállító képességét is csökkentik.
A nitritek a gyomorban és a tápcsatorna további részeiben nitrózaminná alakulnak, amely a bizonyítottan rákkeltő anyagok csoportjába tartozik.
Kutatások során DNS-károsodásokat (mutagén hatás) és allergiás tüneteket is okoz.
A nitrátok ugyan úgy veszélyes anyagok, mivel belőlük a szervezetben nitritek képződnek, így az előbb leírt folyamat a gyomorba jutó nitrátok esetén is lejátszódik.
Jó tudni, hogy a nitrózamin-képződési folyamatot a C-vitamin gátolja!

Kéndioxid és a szulfitok (E220-228)

Legismertebb felhasználási területe a borászat.
Világos színű zöldségek előtartósítására is használják, de sajnos már gyakran alkalmazzák az aszalt gyümölcsök készítésénél is.
Az aszalt gyümölcsöket rendkívül egészésgesnek tartják…mindaddig amíg a gyártó nem rak bele kén-dioxidot. Miért ne rakna bele? Finom, egészséges és rákkeltő hatása már régóta ismert – ez adja igazi zamatát a gyümölcsnek.
Kis mennyiségben is károsíthatja az idegrendszert, egyeseknél rosszullétet, fejfájást, hasmenést – rosszabb esetben anyagcsere zavart okoz, de allergiás, asztmás rohamokat is előidézhet .
A kén-dioxidról kokarcigonén hatás feltételezhető (más anyagokkal együtthatva elősegíti a rák kialakulását).
Az élelmiszerekben a szulfitok bontják a a B1-vitamint. A szulfitra érzékeny embereknél fejfájást, rosszullétet, vagy asztmarohamokat idézhet elő.
Előfordult már anafilaxiás sokk miatt bekövetkezett haláleset is (a legsúlyosabb allergiás reakció) .

Ezek ismerete alapján  ÉRDEMES  KÖRÜLTEKINTŐBBNEK  LENNI és megnézni vásárláskor mit is tartalmaz az adott termék !!! 
/internet/

 


 

 

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu