Szeretettel köszöntelek a Pajzsmirigy Betegek Csoprtja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Pajzsmirigy Betegek Csoprtja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Pajzsmirigy Betegek Csoprtja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Pajzsmirigy Betegek Csoprtja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Pajzsmirigy Betegek Csoprtja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Pajzsmirigy Betegek Csoprtja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Pajzsmirigy Betegek Csoprtja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Pajzsmirigy Betegek Csoprtja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
zuper fejlett világunkban, ahol már lassan minden mű és adalékanyagokkal, mérgekkel van tele, sok embernek érdemes lenne elgondolkodni, hogy valóban a parlagfű az amitől az allergiásoknak annyira rettegniük kell?
Az alábbiakban olvashatunk 3 méreganyagról, amit a legtöbben naponta fogyasztunk
Tartrazin
(E102)
A tartrazin az élelmiszer iparban gyakran használt citromsárga szintetikus
színezék.
Főként édességek, fagylaltok, jégkrémek, pudingok, rágógumik színezéséhez
használják, de gyógyszerkapszulákban is megtalálható.
Könnyen allergiás reakciókat válthat ki az asztmásoknál és Aszpirin
érzékenyeknél, továbbá migrént, torz látást okozhat.
Több országban már tiltott, de pl. Ausztriában és Németországban az EU-s
szabályok felülírták a helyi tiltást.
Nitritek és nitrátok (E249-252)
A húsipar
favoritjai, melyek bizonyítottan ártalmasak.
A vér károsításával annak oxigénszállító képességét is csökkentik.
A nitritek a gyomorban és a tápcsatorna további részeiben nitrózaminná
alakulnak, amely a bizonyítottan rákkeltő anyagok csoportjába tartozik.
Kutatások során DNS-károsodásokat (mutagén hatás) és allergiás tüneteket is
okoz.
A nitrátok ugyan úgy veszélyes anyagok, mivel belőlük a szervezetben nitritek
képződnek, így az előbb leírt folyamat a gyomorba jutó nitrátok esetén is
lejátszódik.
Jó tudni, hogy a nitrózamin-képződési folyamatot a C-vitamin gátolja!
Kéndioxid és a szulfitok (E220-228)
Legismertebb felhasználási
területe a borászat.
Világos színű zöldségek előtartósítására is használják, de sajnos már gyakran alkalmazzák
az aszalt gyümölcsök készítésénél is.
Az aszalt gyümölcsöket rendkívül egészésgesnek tartják…mindaddig amíg a
gyártó nem rak bele kén-dioxidot. Miért ne rakna bele? Finom, egészséges és
rákkeltő hatása már régóta ismert – ez adja igazi zamatát a gyümölcsnek.
Kis mennyiségben is károsíthatja az idegrendszert, egyeseknél rosszullétet,
fejfájást, hasmenést – rosszabb esetben anyagcsere zavart okoz, de allergiás,
asztmás rohamokat is előidézhet .
A kén-dioxidról kokarcigonén hatás feltételezhető (más anyagokkal együtthatva
elősegíti a rák kialakulását).
Az élelmiszerekben a szulfitok bontják a a B1-vitamint. A szulfitra érzékeny
embereknél fejfájást, rosszullétet, vagy asztmarohamokat idézhet elő.
Előfordult már anafilaxiás sokk miatt bekövetkezett haláleset is (a
legsúlyosabb allergiás reakció) .
Ezek
ismerete alapján ÉRDEMES KÖRÜLTEKINTŐBBNEK LENNI és megnézni vásárláskor mit is
tartalmaz az adott termék !!!
/internet/
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!