Pajzsmirigy betegek: Bemutatkozunk

A Pajzsmirigy Betegek csongrád Megyei Egyesülete 2008-ban alakult.

A Szegedi Városi Bíróság Bejegyezte mint Közhasznú Egyesületet.

Cél szerinti besorolás: SZOCIÁLIS TEVÉKENYSÉG.

Céljaink: érdekvédelmi képviselet,pajzsmirigy betegek rehebilitációjának segítése, felvilágosítás,:információ és tanácsadói szolgálat,kapcsolatfelvétel. együttműködés a pajzsmirigy betegek érdekében eljáró hazai és nemzetközi szervezetekkel, szakemberekkel:orvosi előadások:kulturális programok:együttműködési szerződések más betegeket segítő szervezetekkel.Megyei és Országos szinten.

A Vezetőség társadalmim munkában végzi feladatát. Információ az egyesület részéről:Délvilág, Rádió7, szórólapok, helyi újság,VTV,.Adományokat Alapszabályban foglaltak szerint,: folyamatosan gyűjtünk. A Pályázatok szintén folyamatosak.Számlaszám: Fontana Credit Takarékszövetkezet57400255-11099884.Támogatók jelentkezését várjuk!

Elérhetőségünk:

Jenei Jánosné elnök  Tel: 06/30/292/9426

Tel:06/20/326/8275

e-mail :halka.terez@gmail.comEgyesületi honlap: www.mindszent.hu

http//pajzsmirigyesek.ning.com oldalon.

Címkék: emberek betegek mi tagok

Köszönöm Ibolya a választ. Szeretném ha a Fórumban írnál ilyen hasznos dolgokat. Sajnos szerte ágazó betegség a Hormonális betegség. Én például fő és Mellék pajzsmirigy nélkül élek , gége bénult voltam két oldali rekurens bénultsággal. levegő nélkül 10 nap Kóma és nyolcadik nap újra élesztéssel, összeomlott vérkerigéssel élek és dolgozom másokért.Azért írtam ezt le, nem ilyen egyszerű minden Pajzsmirigy beteg élete. Máskor is szólj hozzá. Köszönöm szépen . Terike.

Száraz Ibolya üzente 14 éve

Szia Zsuzsanna szeretnék segiteni, a vérvétel mindent kiderit , vagyis majdnem mindent. Valamelyik hormonod vagy sokat, vagy keveset termel, ennek oka lehet jód hiány ugyan is a jód befolyásolja a hormonokat, sőt még az agyalapi hormon mirigyeket is. Én is most voltam orvosnál ugyan is mind a kettő fáj nagyon és feszül. Az orvosnak azért tudnia kellene, hogy mit tegyen ha meg volt a vérvétel és persze ha valami nem stimmelne a hormonokkal. Remélem egy picit segitettem mert más megoldás nagyon nincs, és azért orvosolható.

Fűszer- és gyógynövények az egészség szolgálatában

gyógynövények, fűszer

A különféle fűszernövényeknek nemcsak az ízük kellemes és pikáns, de szinte valamennyi gyógyhatású szer is. Frissítsük fel a receptjeinket ezekkel az igen értékes ízesítő szerekkel!

A petrezselyem igen gazdag C-vitaminban, ami erősíti az immunrendszert, és segíti a sebgyógyulást. Egyetlen 30 grammos adag a napi vitaminszükséglet felét fedezi. Kiváló forrása a bétakarotinnak is, amelyből a szervezet A-vitamint állít elő.

A C- és az A-vitamin, valamint a bétakarotin antioxidáns hatású, azaz védik a sejteket a számos betegséget előidéző szabad gyökök okozta károsodástól.

A petrezselyem a fentieken kívül bőségesen tartalmaz polifenolokat is, amelyek még a vitaminoknál is erősebb antioxidánsok.

A vízitorma (zsázsa) csípős ízű, kellemes fűszernövény. Még a narancsnál is gazdagabb C-vitaminban, vas pedig több van benne, mit a spenótban. Kiváló bétakarotin-forrás.

A sötétzöld levelek nagy mennyiségben tartalmaznak ezen kívül luteint és zeaxantint, ezek az ún. fitokemikáliák megóvják a szemet a korral járó sárgafolt-elfajulástól.

Egy vizsgálat szerint a zsázsa a DNS-károsodás kivédésével a rák kockázatát is csökkenti.

Az oregano thymolt és carvarcrolt tartalmaz, ezek kiváló gombaölő szerek. Az oreganónak erős antibakteriális hatása is van, különösen jó az E. coli, a szalmonella és a közönséges nátha ellen, valamint antioxidánsokban és K-vitaminban is gazdag.

Munkalehetőség

Csökkent munkaképességű munkatársakat keresünk budapesti üzemünkbe az alábbi pozíciókba:
- csomagoló,
- raktáros,
- targoncavezető,
- gépkocsivezető.

Feltétel:
40% feletti leszázalékoltsági fok

Azonnali kezdés!!!

Érdeklődni a 06-1/271-0300 telefonszámon lehet

Szabó Gyuláné Zsuzsanna üzente 14 éve

ÜDVÖZLÖK MINDENKIT.

KÉRDÉSEM KIK CSATLAKOZHATNAK? NEKEM IS VAN PROBLÉMÁM A PAJZSMIRIGYEMMEL,DE NEM JÁROK VELE ORVOSHOZ.....AZ A GOND HOGY AZ EGYIK NAGYOBB JÓVAL.... MINT A MÁSIK. VOLTAK PANASZAIM PL. FÉL ÉV ALATT LEFOGYTAM TÖBB MINT TÍZ KILÓT, HULLOTT A HAJAM NAGYON... VOLTAM ORVOSNÁL, DE NEM CSINÁLTAK JÓFORMÁN SEMMIT... ÚGYHOGY NINCS ÉRTELME ELMENNI....SAJNOS EZ VAN..HA VAN VALAMI OKOS ÖTLET MIT LEHETNE TENNI SZÍVESEN MEGHALLGATNÁM. BARÁTI ÜDVÖZLETTEL: ZSUZSANNA.