Szeretettel köszöntelek a Pajzsmirigy Betegek Csoprtja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Pajzsmirigy Betegek Csoprtja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Pajzsmirigy Betegek Csoprtja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Pajzsmirigy Betegek Csoprtja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Pajzsmirigy Betegek Csoprtja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Pajzsmirigy Betegek Csoprtja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Pajzsmirigy Betegek Csoprtja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Pajzsmirigy Betegek Csoprtja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát Jeneiné Terike indította 15 éve
Egészség: A három legegészségesebb rágcsálnivaló
Szívesen eszegetsz a tévé előtt? Esetleg délután jön rád a nassolhatnék? Kapaszkodj meg, teheted egészségesen is.
Legközelebb, amikor ropogtatnivalót keresel a spájzban, a sós kekszek és a chipsek helyett törj egy kis friss mogyorót, végy magadhoz sótlan kesudiót, esetleg készíts gyümölcssalátát egy marék fenyőmaggal. Így nemcsak az alakodra vigyázhatsz, hanem az egészségedre is. A mogyoró, a kesudió és a fenyőmag rendkívül jó immunerősítő, amire így, tél végén nagy szüksége lehet szervezetednek. Mitől olyan egészségesek?
Fenyőmag
Ez az aromás, olajos mag tele van fehérjével és ásványi anyaggal, és segít megelőzni a betegségeket.
Tápanyagok: B1-, B2-, B3-, E-vitamin, vas, magnézium, mangán, cink, fehérje
A fenyőmag gazdag az immunerősítő és antioxidáns hatású cinkben, valamint nagy mennyiségben tartalmaz gyulladásgátló, többszörösen telítetlen zsírokat, amelyek segítenek az alacsony koleszterinszint megtartásában, és hozzájárulnak a szív egészségéhez. Sok E-vitamin van benne, amely véd a szennyeződések és a mérgek okozta károsodások ellen; az immunrendszer antitestjeinek is szükségük van rá, hogy képesek legyenek leküzdeni a betegségeket. A fenyőmag a magnéziumnak is jó forrása, amely segít enyhíteni az allergiás reakciókat.
Kesudió
A brazil kesualma magja tele van egészséges zsírokkal, amelyek csökkentik a koleszterinszintet.
Tápanyagok: B2-, B3-, B5-, B6-vitamin, biotin, folsav, jód, mangán, magnézium, kálium, szelén, cink, fehérje
A kesudió gazdag B-vitamin-forrás. A B-vitaminok segítenek az idegek és az izomszövetek egészségének megőrzésében, és javítják az ellenállóképességet a stresszel szemben. A kesudió olyan ásványi anyagokat is tartalmaz, amelyek fontosak az immunrendszer egészségéhez. A szelén nevű antioxidáns például fontos szerepet játszik az antitestek termelésében, a vírusölő cink pedig sakkban tartja a rákos sejteket. Ezenkívül a kesudió egyszeresen telítetlen zsírokat is tartalmaz – ezekről kiderült, hogy segítenek alacsonyan tartani a koleszterinszintet.
Mogyoró
A mogyoró nem csak tele van egészséges olajokkal, hanem finom is, és ez a tápláló csemegévé teszi.
Tápanyagok: B1-, B3-, B6-, E-vitamin, folsav, vas, kálium, kalcium, magnézium, mangán, omega-9 zsírsavak, fehérje
A mogyoró különösen sok egészséges omega-9 zsírsavat, valamint nagy mennyiségű antioxidáns hatású E-vitamint tartalmaz, amely megvédi a testet a szennyeződések és a különféle mérgek hatásaitól. B6-vitamin-tartalmának köszönhetően hozzájárul az immunrendszer erősítéséhez, hiszen a B6-vitamin szükséges a cisztein nevű aminosav előállításához (cisztein nélkülözhetetlen az immunrendszer működéséhez). A mogyoró fontos ásványi anyagokban is gazdag, például vasban és kalciumban, és remek forrása alapvetően fontos fehérjéknek is.
Forrás: Ötvenentúl
Hozzászólások eddig: 14
Kiss P üzente 14 éve
Biztosan jó a mogyoró, de az én bőröm annyira kipattogzik tőle, hogy szörnyen nézek ki :S Pedig nagyon szeretem, és régebben is tudtam, hogy mennyire egészséges. Sajnos nekem más nasi után kell néznem, de nekem nagyon bevállt a szárított gyümölcs ropogtatása. Alma, banán, szilva. Szüleimnek van aszalógépük, és nyáron rengeteg gyümölcsöt aszalnak. Ilyenkor télen ez különleges csemege és a gyümölcscukor sokkal egészségesebb, mint a csoki vagy a sóspálcika.
[Törölt felhasználó] üzente 14 éve
[Törölt felhasználó] üzente 14 éve
Úgy értettem, a média hatalom. Befolyásolják az embereket (tévé, újság, hírek stb.). Ha a média azt írja valamiről, hogy az jó, nyomban elhiszik. Pedig fontos szempont az eladhatóság, a profit, sőt a betegségből élnek meg a gyógyszergyárak. Tehát miért lenne érdeke a médiának, hogy az emberek egészségesek és boldogok legyenek, hiszen akkor nem költenének úgy és ki venné meg a szemetet, ha az emberek gondolkoznak? Jobb, ha irányítanak, úgy többet nyer az a %, akinek a kezében van a gazdaság és a média. Erre gondoltam. És a műsorokból is mindig az folyik, hogy a zsíros étel a hibás ezért meg azért és arról szó nem esik, hogy milyen mérget veszünk az élelmiszerként eladott termékekből. Az igazság nem jó üzlet.
Kovács Márk üzente 14 éve
Régebben még nem volt ennyi vegyszer, amellyel a zöldségeket és a gyümölcsöket "mérgezték". Sajnos mostanában ha gyümölcsöt vagy zöldséget vásárolunk, akkor a legszebb, legkerekebb, legtökéletesebb gyümölcsöt keressük, és abból vásárolunk. De ahhoz, hogy ilyen tökéletesek legyenek rengeteg vegyszer elhasználnak. Az sem sokat segít, ha megmossuk a gyümölcsöt, zöldséget, hiszen a gyökerén keresztül ezek a mérgek bejutnak a belsejébe is. A Bio gyümölcs és zöldség manapság megfizethetetlen, de ha nem lenne az...Melyiket vásárolnánk meg, azt amelyik hibátlan, vagy amelyik kukacos???
Kiss P üzente 14 éve
Mint említette tényleg nem a házilag nevelt,táplált állatoktól leszünk egészségtelenek. Persze a túlzott zsírfogyasztás is lehet veszélyes, de én úgy gondolom, hogy régen sokkal egészségesebbek voltak az emberek, mint most. Nem értem hogy jön ide a média. Elvégre neki abból haszna nem származik, ha ezt kántálják az emberbe.
[Törölt felhasználó] üzente 14 éve
Azzal egészíteném még ki az információkat, hogy az élelmiszerek minőségét is figyeljék. Minél kevesebb mesterséges adalékanyag és E számmal jelzett méreg legyen benne. A magyar ember nem a zsírtól beteg, amit az otthon etetett disznótól származik, hanem a boltban eladott, többségében igen ártalmas alapanyagok miatt, amiket minden nap eszünk. Ez a civilizáció betegsége, nagyszüleinknek nem volt ennyi bajuk, mikor otthon mindent megtermeltek, szeretettel nevelték állataikat, amelyek később részükké váltak. Nem nagyüzemi módon, tele rakva mindenféle mesterséges anyaggal, hogy minél olcsóbb legyen előállítani és kevesebb minőségi húst tartalmazzon, hiszen akkor nagyobb a profit. A médiának pedig érdeke, hogy elhitesse, a magyar embernek az a baja, hogy zsírosan főz. Nem, a magyar ember baja a boldogtalanság, amit aztán evésbe fojt és ételének alapanyaga gyári kutyulmány, jó része káros. Válogatni kell, amennyire lehet (piac, kistermelő, és nézni a bolti termékek összetételét). Jó böngészést hozzá! Megelőzésnek jó!
Kiss Zsolt üzente 14 éve
Köszönöm szépen a tanácsokat én is! Igenis megelőzhetőek a népbetegségek, s a gyógyulás is elősegíthető adott esetben helyes táplálkozással. Az a baj a magyar emberekkel, hogy túl sok zsíros ételt esznek, sok sót használnak és rendszertelenül étkeznek. Épp a napokban néztem az egyik ismeretterjesztő csatornán egy műsort, ahol egy professzor beszélt a helyes étrendről. Meglepő, de az egyik leghelyesebben táplálkozó népek a skandinávok (azon belül is a svédek). Rengeteg salátát esznek, zöldségeket, gyümölcsöket. Húsételeiket pác nélkül, kevés só és fűszer felhasználásával készítik, mégis finomak és egészségesek. A nasi sokunk életében jelentős szerepet tölt be, az esti tv-zés vagy mozizás vagy bármilyen más szabadidős elfoglaltság közben. A fent leírt tippek nagyon jók, ezer köszönet értük.
Annyit tennék még hozzá, hogy nagyon finom és egészséges a puffasztott rizs/búza. A legtöbb magtermésű növény terméséből készült ropogtatnivaló egészséges.
Úgy vélem, helyes táplálkozással több betegség is elkerülhető, megelőzhető. Együnk sok zöldséget, gyümölcsöt, használjunk kevesebb sót és fűszert. Nálunk bevált.
Üdvözlettel,
Kiss Zsolt
LESTYÁN JÁNOS ALAJOSNÉ Kati üzente 15 éve
Szendrői Lajosné Zsóka üzente 15 éve
Szeretném megosztani veletek, hogy az avokádó jó lúgosító. Pirítos kenyérre szoktam tenni, az érett avokádót citromlével és sóval pépessé keverem / vajjá/ Próbáljátok ki Szendrői Lajosné
Szendrői Lajosné Zsóka üzente 15 éve
Köszönöm a jó tanácsot és a leírást, hogy ezek a magok mit tartalmaznak, mivel szeretem tudni ezeket a dolgokat Szendrői Lajosné
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás