Pajzsmirigy betegek: Algákkal az egészségért! (fórum)

Algákkal az egészségért!

Ezt a témát Csontos Gézáné indította 14 éve

A Spirulina és a Chlorella a növényvilágban egyedülállóan magas klorofill tartalma által képes oxigenizálni a sejtjeit, hiszen a klorofill, a növények vére mondhatnánk ezt is, molekuláris szerkezete és kémiai összetevője az emberi vérhez hasonló. A vérben lévő hemoglobin szénből, oxigénből és nitrogénből épül fel, amelyek egy vas atomot fognak közre. A klorofill ugyanilyen felépítésű , azzal az eltéréssel, hogy a klorofill esetében a központi atom nem a vas, hanem a magnézium. A klorofill segít a vérsejteknek abban, hogy a szervezetben mindenhova elszállítsák az oxigént. Emellett csökkenti a rákkeltő anyagok kötődését a DNS-hez a májban és egyéb szervekben. De a klorofill segít a kalcium-kövek lebontásában is ,például a vesekő esetében.

Ugye említettük, hogy mennyire fontos a sav-bázis egyensúly megteremtése az allergia leküzdésében, a mikroalga magában hordozza évmilliárdok óta a szervezetünk számára legfontosabb ásványokat, amelyek által képes a testünket megszabadítani a savaktól, megteremteni az egyensúlyt a savak és a bázisok között.
Az immunrendszerünk 70 %-a a bélrendszerünkben lakozik, ezért olyan fontos annak megtisztítása, semmi sem tudja professzionálisabb módon elvégezni ezt, mint a Chlorella alga, mindenféle szennyeződést, méreganyagot kivezet a szervezetből.
Bármilyen hihetetlen, de a székletünk szárazanyag tömegének 40-60 %-át baktériumok alkotják, éppen ezért nagyon fontos, hogy milyen mikroorganizmusok élnek bennünk. Bélrendszerünk flórája befolyásolja az immunrendszer működését, vitaminellátottságát, ásványok felszívódását és a rák kialakulására is befolyással lehet. A probiotikumok kedvező hatással vannak immunrendszerünkre, így egészségünkre , képesek csökkenteni a bélben a karcinogén vegyületek termelődését, növelni a szervezet fertőzésekkel szembeni ellenállóképességét, enyhítik a gyulladásos bélbetegségek tüneteit és az allergiás és autoimmunbetegségekre is igen kedvező hatást gyakorolnak.

Hozzászólások eddig: 0

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem